עיריית נתניה נגד עצמה ונגד התושבים: בערעור לעליון עיריית נתניה מבקשת לבטל תכנית שהיא עצמה הגישה בפרויקט פינוי בינוי, ולהביא להקטנת הדירות באופן משמעותי, כל זאת ללא ידיעת הועדה המקומית; יו"ר ועדת תכנון ובניה לשעבר, והממונה על ההנדסה, אלון אלרואי:"…מקרה חמור שחייב לתקן אותו ומהר.".."
עיריית נתניה מסרבת לקבל פסיקת בית המשפט המחוזי שפסק כי תכנית מתחם פינוי בינוי 'הרב קוק-בורוכוב-יהודה הנשיא' בנתניה עומד בסעיפי ההחרגה ממדיניות התמורה של 12מ"ר תוספת, תוך שמזכיר בית המשפט למהנדס העיר, ארז טל, כי הוא גורם מייעץ וכי ההחלטה להמשך ביצוע התכנית נתונה לוועדה המקומית, ובמקום להניח את פסק הדין בפני חברי וועדת תכנון ובניה, ערערה בשם הוועדה המקומית לבית המשפט העליון בכוונה להחיל את מדיניות התמורה שנקבעה במועצת העיר ביוני 2019, על התכנית, ובכך להביא להקטנת הדירות החדשות שיקבלו דיירי המתחם באופן דרמטי- במקום דירות 95-120 מ"ר, מבקשת עתה העירייה שיקבלו הדיירים דירות בגודל של כ-60מ"ר.
פסק הדין שניתן נגד העירייה קבע, בניגוד לעמדת העירייה, שהתוכנית החלה על מתחם הפרויקט אכן קיימת והיא נכללת בגדר החריגים שנקבעו במדיניות העירייה בפרויקטים של פינוי בינוי בנתניה. ביהמ"ש הורה לוועדה המקומית לדון בה וכן קבע שלא הייתה סמכות למהנדס העיר וגורמי התכנון להתייחס לתוכנית כאילו 'אינה קיימת'.
המדיניות אשר אושרה במועצת העיר בחודש יוני 2019, קובעת כי בעלי דירות במתחמי פינוי בינוי יהיו זכאים לקבל תמורה בעבור ביתם וחלקם בבעלות הקרקע, של 12 מ"ר תוספת בלבד על גודל הבית המקורי כאשר גודל הדירה החדשה לא יפחת מ 60 מ"ר. בשל העובדה שהליך פינוי בינוי אורך שנים ארוכות עוד בטרם תחילת הפינוי והבניה, נקבעו 'הוראות מעבר' למדיניות שבאות להחריג מהתמורה הנמוכה שבמדיניות, מתחמים שנמצאים בשלבי תכנון מתקדמים המפורטים בהוראות המעבר, ומאפשרות ליזמים להמשיך בתכנון המקורי.
העירייה נגד התכנית שהוגשה על ידה
זהו אינו מתחם ההתחדשות העירונית הראשון שבו מנסים הגורמים ההנדסיים בעיריית נתניה, להחיל את המדיניות החדשה על מתחמי פינוי בינוי העומדים בהוראות המעבר, בניהם מתחם פינוי בינוי רמת הרצל של חברת 'אזורים' אשר עברה את שלב התב"ע ונדרשה לאחרונה לערוך את התכנית בהתאם למדיניות החדשה, וזאת על אף השנים הארוכות והכספים הרבים שהושקעו בתכנית. אך במקרה זה, של מתחם פינוי בינוי הרב קוק-בורוכוב-יהודה הנשיא, התכנית לא הוכנה ע"י יזם, אלא ע"י מחלקת ההנדסה של עיריית נתניה, ואף הוגשה ע"י הוועדה המקומית לתכנון ובניה של עיריית נתניה.
"לא רק שהעירייה יוצאת נגד התכנית של עצמה" סיפר דייר במתחם "ראש העיר לא זוכרת או שלא סופרת, את זה שהציגה לנו את התכנית על מצגת כמה חודשים לפני הבחירות, הראתה לנו איזה יופי של דירות מרווחות יהיו לנו אם נתמוך בה ו'ניתן לה את הכח' להמשיך ולקדם את התכנית! ואם היא לא זוכרת או לא סופרת את זה מרוב שהיא להוטה להקטין לנו את הבתים כי יש מהנדס חדש והיא רוצה לתמוך בו, אז בטוח שהיא לא זוכרת 'שיתוף ציבור' שעשתה לנו יחד עם המהנדס הקודם, אקרמן, באולם של בית ספר שרת, שם הבטיחו מהנדס העיר הקודם והיא שהתכנית תקודם על ידם. זה דבר אחד לגבות מהנדס על פני התושבים, אבל גם לא לקבל פסק דין? לקחת מהכסף הציבורי של כולנו כדי להילחם בנו?"
עוד הוסיף הדייר: "זה לא הפרת הבטחת בחירות רגילה שלא מקיימים כי אין תקציב או משהו כזה. פה ראש העיר באה ופועלת דרך בית משפט עליון, נגד תכנית שהעיריינ הכינה, והיא נפנפה בה, ובמקום דירות מרווחות שולחת אותנו לגייס כספים להתמודד מולה בבית המשפט?"
ערעור בשם הוועדה ללא ידיעת חברי הוועדה
אם לא די בכך שעיריית נתניה עתרה בערעור לבית המשפט העליון נגד תכנית שהוגשה על ידה, בתחקיר שעשינו בנושא נודע כי חברי מועצת העיר המרכיבים את הוועדה המקומית לתכנון ובניה, לא עודכנו כלל על פסק הדין שניתן לוועדה המקומית, ונדהמו לגלות בשיחה עם מערכת 'אורנה חושפת' או עם אחד מדיירי המתחם,הן על פסק הדין, ובעיקר על כך שהוגש ערעור לבית המשפט העליון, בשמם, ללא ידיעתם בנושא של מדיניות עירונית שנקבעה על ידם.
עו"ד ראובן פרנקו, בא כוחם של הדיירים מסר בתגובה: "העירייה עושה כן תוך שימוש בכספי ציבור של אותו ציבור בו היא נלחמת, לניהול הליכים משפטיים יקרים וממושכים, על מנת להתיש ולהיאבק באותו ציבור מוחלש, אותו היא אמורה לשרת והנגרר מזה כ- 15 שנים בהליכים של פינוי בינוי, במקום לעמוד בהבטחות ובהתחייבויות שהעירייה עצמה נתנה לתושבים במשך כ- 15 שנים, לתוכניות שאושרו על ידה ולפסק הדין של ביהמ"ש שהחליט לקבל את טענות התושבים. תחת זאת היא גוררת את אותם תושבים מוחלשים חסרי אמצעים, להליכים נוספים ממושכים ומיותרים במקום להטות להם אוזן קשבת ולפתור את הסוגיה שביהמ"ש הכריע בה לטובת התושבים."
עוד הוסיף עו"ד פרנקו: "חבל שהגורמים שהחליטו להגיש את הערעור מטעם העירייה אינם שמים לנגד עיניהם את טובת התושבים."
יו"ר ועדת תכנון ובניה לשעבר, חבר המועצה אלון אלרואי: "הגשת ערעור מהסוג הזה בנושא של מדיניות עירונית, ומדיניות עירונית נקבעת עי נבחרי הציבור ולא אף אחד אחר. בכל מצב אחר שזה לא קורה כך זה מקרה חמור שחייב לתקן אותו ומהר."
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: