אחרי 68 שנים הוחלט לסגור את הספריה לעיוורים, ברחוב ההסתדרות בנתניה, ולהעבירה לת"א; עדי ניר מנהלת תחום שיווק וקשרי לקוחות של הספריה: "עיריית ת"א העניקה לנו מגרש לבניית מרכז לתרבות מונגשת"
לאחר שמועדון העיוורים מרחוב שער העמק בנתניה סגר את שעריו לפני כשנה, התבשר ציבור העיוורים בעיר כי גם הספריה הוותיקה לעיוורים בעיר סוגרת שעריה ומעתיקה מקומה לעיר ת"א.
הספריה, שנוסדה בשנת 1951 ע"י חיה בם ז"ל שאף ניהלה אותה במשך 26 שנים, פעלה במשך 68 שנים להגשמת זכותם של העיוורים ובעלי לקויות ראיה ללמוד, לרכוש השכלה ולצרוך תרבות ואקטואליה.
בנוסף להיותה מרכז לימוד, קריאה והעשרה היוותה הספריה מקום מפגש וחברות של ציבור העיוורים בעיר. שמעון סביר, תושב העיר, כתב בתגובה לפרסום הידיעה: "כמי שבילה בספריה לא מעט שעות עם אבי ז"ל, הספריה לעיוור הינה מרכז תרבותי ופנאי לאנשים עיוורים וללקויי ראיה. זה לא שמשאילים שם ספרים ודיסקים ויוצאים, יש שם הרבה מעבר"
אודליה אפק, בת לאבא עיוור, הוסיפה: "גם את המועדון לעיוורים סגרו, פשוט גועל נפש, לקחו מאנשים כמו אבי את הזכות לשמוח וליהנות קצת בחברת אנשים שמבינים מה זה לחיות בחושך".
עדי ניר, מנהלת תחום שיווק וקשרי לקוחות של הספריה, אמרה בתגובה לשאלה מדוע בחרו להעתיק את הסניף המרכזי של הספריה מנתניה אל השלוחה שלו בת"א ולא להיפך?: "זכינו לשיתוף פעולה מעיריית ת"א שהעניקה לנו מגרש לבניית מרכז לתרבות מונגשת שאותו אנחנו בונים בימים אלו ולכן התקרבנו למעשה לת"א. עברנו למבנה זמני עד שהמבנה החדש יהיה מוכן". בנוסף מסרה ניר, כי מיקום המרכז בת"א בקרבת תחנת הרכבת מנגיש את המרכז לכלל אוכלוסיית העיוורים בארץ.
לשאלה לאן ייפנו העיוורים בנתניה כעת כשהספריה נסגרה ענתה ניר: "במקומנו אמור לקום מרש"ל נתניה( מרכז שירות לעיוור) שהם יוכלו להגיע למקום, אמנם לא כדי לקבל ספרים אבל בהיבט החברתי. אני חייבת לאמר שמבחינה מספרית יחסית מדובר בכמות אנשים לא גדולה אם כי מאוד חשובה".
עובדת לשעבר בסיפרייה לעיוורים מסרה ל"אורנה חופשת": " כואב לי נושא סגירת שערי הספריה המרכזית לעיוורים בנתניה והעתקת משכנה לת"א. עיריית נתניה לא ממש דאגה ועזרה שהמקום ישאר פה. בתל אביב מוקם מרכז לתרבות מונגשת ייחודי וחדיש על קרקע שנתנה עיריית ת"א. כמה עצוב, כמה כואב".
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: