בעוד שעיריית נתניה מתהדרת במהפכת מיחזור, המדרכות במרכז העיר ובשכונות חסומות שנים ע"י פחים בשלל צבעים, דבר שיוצר מפגע תברואתי; בתוך כך עולה, כי נתניה ממוקמת 40% מתחת לממוצע הארצי במיחזור פסולת; ראש העיר מרים פיירברג באתר העירוני: "נתניה הצטרפה למהפכת המחזור ורואה בכך חשיבות רבה בשמירה על הסביבה"
על פי הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה העיר נתניה מדורגת 40% מתחת לממוצע הארצי במיחזור פסולת בשנת 2017 .
הנתון הלא מחמיא עולה בזמן בו עיריית נתניה הוכתרה בתחרות קלינט 2017 בין עשרת הערים והרשויות הירוקות בארץ, כאשר מתוך הקריטריונים שנבדקו בתחרות נמצא גם נושא מיחזור והפרדת פסולת.
מתוך אתר האינטרנט העירוני עולה, כי ברחבי העיר נתניה פזורים 393 מיכלי מיחזור נייר, 558 כלובי מיחזור בקבוקים, 56 מיכלים למיחזור טקסטיל ועוד מאות פחים למיחזור פלסטיק. מרבית פחי המיחזור במרכז העיר ובשכונות הוותיקות ממוקמים על המדרכות הצרות או במקומות חניה שהוקצו להם ומהווים מפגע תברואתי ומפגע נגישות לנכים ונשים בעגלות המשתמשים בדרך.
אופיר יובל, פעיל איכות סביבה בעיר ונציג התושבים בוועדת איכות הסביבה העירונית, מסר ל"אורנה חושפת": " אין ספק שלפי הנתונים ב- 2017 על עיריית נתניה, התושבים והעסקים לפעול באופן משמעותי כדי להעלות את אחוזי המיחזור. כעיר ירוקה זוכת פרסים בנושא הרי שניהול ומיחזור פסולת הן מהחשובים לאיכות החיים, הבריאות, הנראות והקיימות".
עוד הוסיף יובל, כי שיפור נושא ההפרדה האיסוף השינוע המיחזור ובעיקר המיון צריכים להיעשות במתקנים מודרניים כדוגמת המתקנים המודרניים שמתוארים במכרז איגוד ערים צפוני: "עלינו לעמול כדי להשתפר בנושא חשוב זה כמו גם לעלות במדד איכות החיים ולהוביל את תחום המיחזור בישראל ".
חברת המועצה, ציפי קפל הממונה על תיק איכות הסביבה, התייחסה לנושא: " הנתון אכן מאכזב ומעיק. כשליחת ציבור אפעל לשינוי בתאום עם גורמים מקצועיים, קרי האגף לאיכות סביבה בראשות עירית אנגלקו ועם מנהל החינוך בראשות טובה דולב. לדעתי צריך להטמיע בקרב הציבור את רצון תושבי העיר להשתתף בתהליך המיחזור. כל בית מייצר פסולת שהוא יכול למחזר, כך גם עסקים, מפעלים ומוסדות ציבור ומכאן יש להשקיע בהסברה ובחינוך. בהחלט אוביל חשיבה ואזום פגישות מקצועיות למציאת הדרך בה לעירנו נתניה ישתלם כלכלית למחזר. זה בהחלט בר ביצוע".
לפני כחודשיים, קודם לפרסום של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על נתוני המיחזור הנמוכים של עיריית נתניה, פירסמה עיריית נתניה ידיעה על מהפכת המיחזור בעיר ועל תוכניתה השאפתנית לקיים מפגשי הסברה בנושא מיחזור באלפי בתי אב בעיר. בידיעה על מהפכת המיחזור נכתב: "החל מתחילת שנת 2019 מפגשי הסברה בלמעלה מ-6,000 משקי בית בעיר אודות מהפכת המיחזור ההולכת ומתרחבת".
עוד צויין בידיעה של עיריית נתניה, כי במפגשים יחולקו תיקים רב פעמיים למיחזור וראש העירייה, מרים פיירברג צוטטה: "נתניה הצטרפה למהפכת המחזור ורואה בכך חשיבות רבה בשמירה על הסביבה, אני קוראת לתושבי העיר להפריד את פסולת האריזות ולהשליכן לפח הייעודי".
על התוכנית השאפתנית לביצוע 6,000 מפגשי הסברה בבתי תושבים הוסיפה חברת המועצה ציפי קפל כתגובה: "אני אשתתף בכמה מפגשים במרכז העיר ובכל שכונה במטרה לראות ולהבין איך אפשר לתעל עיר לפן הפרקטי. העירייה אף אמורה להעניק לכל משפחה תיק רב פעמי לצורך הפרדת פסולת ומקווה שזה יעודד באופן המעשי את המיחזור הביתי המלכה למעשה".
לשאלות "אורנה חושפת" האם עיריית נתניה מודעת לכך ששנת 2019 החלה, האם קיימת תוכנית סדורה לקיום המפגשים, כיצד התושבים יכולים להירשם ושאלות נוספות, דוברות עיריית נתניה לא מסרה תגובה.
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: