בחסות תקנות לשעת חירום הונפקו בהובלת משרד הבינוי והשיכון עשרות אלפי אישורי לינה לפועלים פלסטינים בישראל , אלפים מתוכם לנים בנתניה; 17 שב"חים נתפסו אמש בחוף הים ע"י הפיקוח העירוני. התושבים: "עד שלא יקרה פה אסון לא איכפת לאף אחד"
זעם תושבים בשכונות העיר נתניה בעקבות אישורי הלנת הפועלים הפלסטינים ברחבי העיר. "מפחיד להסתובב ברחוב, קבוצות של פלסטינים שאין לנו מושג איזה בידוק בטחוני עברו, מתגוררים ברחוב. ללכת ברחוב בשעה 16:30 מול קבוצות הפלסטינים שחוזרים מהעבודה מפחיד מאוד. גם ככה המצב מתוח בגלל הסיפוח, זה מרגיש כמו פצצה מתקתקת בתוך הרחובות והבתים שלנו." סיפרה תושבת העיר ל"אורנה חושפת". תושב נאות גנים אשר פנה אף הוא למערכת האתר סיפר: "פיזרו אותם בכל מקום פנוי, על גגות, בחצרות, באתרי בניה, בעלי דירות משכירים להם דירות ובבוקר רואים 20-30 פועלים יוצאים מתוך דירה אחת! איפה הביטחון שלנו?"
מבדיקה שערכנו עולה כי את אישורי הלנת עשרות אלפי הפועלים הפלסטינים בתחומי ישראל הוביל משרד הבינוי והשיכון תחת התקנות לשעות חירום, וזאת לאחר ההחלטה על עצירת כניסות יומיות של פועלים לישראל בשל הגידול התחלואה בנגיף הקורונה. בהודעה שהוציא משרד הבינוי והשיכון לקבלנים בחודש יוני, הורה המשרד לקבלנים להנפיק אישורי לינה לפועלים לא יאוחר מה 28/6.
כאמור בעקבות הוראה זו, הוכנסו 45,000 פלסטינים עם אישורי לינה לישראל, מתוכם אלפי פלסטינים אשר לנים בנתניה, מרביתם בשכונות מזרח העיר- קרית השרון ונאות גנים. אך לא רק פועלים עם אישורי לינה הגיעו לנתניה בחסות התקנות לשעת חירום, לפני יומיים תפס הפיקוח העירוני בחוף נתניה 17 שב"חים אשר נעצרו ע"י המשטרה ובסיום חקירתם הוחזרו לגבול.
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה: "משרד הבינוי והשיכון פעל להסדרת כניסת עובדים פלסטינים ושהייתם בישראל באמצעות תקנות לשעת חירום. עקב התגברות התחלואה סוכם יחד עם כלל הגורמים, לרבות משרד הבריאות, על כניסתם של הפועלים לתקופה של 21 יום. על פי דוחות הכניסה, שוהים בישראל באופן חוקי כ-45 אלף פועלים. יובהר כי כלל הפועלים בעלי היתר עוברים בדיקות על ידי גופי הבטחון הרלוונטים טרם הנפקת ההיתר."
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: