שיא במספר המתנגדים נשבר השבוע בעיר נתניה כאשר הוגשו שלוש התנגדויות לשינוי התב"ע שהגישה העיריה לתוכנית מס' 408-0771691, נת/ 401/ 20 /א/ 40 שינוי ייעוד לשב"צ ושצ"פ ברחוב הלילך.
מדובר בהתנגדות חסרת תקדים בגודלה שכללה 424 תושבי השכונות עיר ימים ורמת פולג שמיוצגים על ידי עו"ד מיכה גידרון שבעברו שימש יו"ר ועדת הערר המחוזית לתכנון ובנייה של מחוז תל אביב.
לאחר חודשיים של מאבק סביב השטח הכולל כ-9 דונם ושבועיים לאחר שהלחץ הציבורי של התושבים הוביל לכך שהוועדה המקומית אישרה את ההתנגדות לתכנית שהיא עצמה הגישה, הגישו השבוע גם תושבי השכונות הדרומיות שלוש התנגדויות. שתיים מהן הוגשו על ידי עו"ד תושבות השכונה: עו"ד דינה בנבנישתי ועו"ד ענבל דרוקר ובנוסף אליהן גם התנגדות ענק שמנתה 424 תושבים שמיוצגים על ידי עו"ד מיכה גדרון.
כאמור, לפני כחודשיים גילו תושבי השכונה כי עיריית נתניה הפקידה בוועדה המחוזית תכנית שמטרתה להפוך שטח ירוק המשמש כגינון בצידי הדרך לשטח חום ובו זכויות בניה של שמונה קומות מעל הקרקע, ארבע קומות תת קרקעיות ומאתיים חמישים מ"ר לצרכי מסחר. התושבים שמחו על התכנית הציגו לציבור הדמיה של מבנה בן שמונה קומות במקום, מה שהוביל למכתב שפירסמה ראש העיר ולפיו ציינה שהורתה למהנדס העיר להתנגד לתכנית בוועדה המקומית והאשימה את התושבים בהפחדות מיותרות. בהמשך גם עלה קמפיין שילוט במרפסות תחת הכותרת: "אל תבני עלינו! לא בטון ולא בקלפי!" שהופנה כלפי חברת המועצה טלי מולנר שלפי מובילי המאבק שכחה את הבטחותיה מלפני הבחירות. בהמשך גם נפגשו נציגי התושבים עו"ד דינה בנבנישתי, דודו סלמה וטל פרנקל עם ראש העיר מרים פיירברג ומהנדס העיר ארז טל במטרה לנסות להבטיח שבמידה והתכנית תצא לפועל נפח הבניה בה יהיה מינימלי ככל האפשר. כפועל יוצא של אותה פגישה הורתה ראש העיר למהנדס לשנות את התנגדותו ולהכניס אליה שני שינויים מתבקשים: שימוש במבנים הקיימים בלבד ולא שתי קומות כפי שכתב בהתנגדות וכן התחייבות לכך שאם התכנית לא תתקבל בהתאם להתנגדות, יפורקו המבנים והשטח ישאר בייעודו הנוכחי ירוק ויטופח בהתאם.
על אף ההתנגדות של מהנדס העיר והוועדה המקומית, הוגשו השבוע שלוש התנגדויות של 424 תושבים שדורשים להשאיר את השטח כפי שהוא: ירוק ולא לשנות את ייעודו לבניה.
דודו סלמה:"אנו שמחים שראש העיר הורתה למהנדס העיר לשנות את התנגדותו ולציין שאין צורך בקומות נוספות. אנו התושבים מאמינים שהתכנית היתה צריכה להימשך ע"י העיריה מאחר שהיא צמחה למימדים הזויים שאינם תואמים את השטח המדובר שמהווה אי תנועה אחד גדול. הקורונה לימדה את תושבי העולם כמה חשובים שטחים ירוקים וריאות ירוקות בלב השכונות ובקרבת מקום מגוריהם. השטח המדובר הוא אחד הבודדים שעוד קיימים בשכונה, בעוד שבשכונה קיימים 70 דונם של שטחים למבני ציבור שאינם מנוצלים וחלקם אף הועברו ליזמים שמתעדים לבנות עליהם. זו הסיבה שאנו נחושים להשאירו כפי שהוא ולטפח אותו כמצופה משטח ירוק: צמחים ועצים.
מעיריית נתניה לא נמסרה התייחסות
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: