סערה בשוק של נתניה בעקבות חלוקת עשרות צווי פינוי לבסטות בשוק ע"י הפיקוח העירוני; "לא מספיק סגרו לנו את הפרנסה עם הבאסטות הענקיות ששמו על המדרחוב ואלינו לתוך השוק נכנסים רק טפטופים של לקוחות, עכשיו באים גם לפנות אותנו? באיזה זכות?"
בעיצומו של משבר הקורונה, והמשבר הכלכלי החליטה עיריית נתניה לחלק צווי פינוי לעשרות רבות של בסטות בשוק העירוני. "באים אלינו אחרי ארבעים שנה, כשהעירייה מספקת לנו חשמל בצורה מאולתרת, אנחנו עד היום בלי מים בשוק, אנשים השקיעו פה מאות אלפי שקלים לשיפוץ הבאסטות, משלמים מיסים כמו שעון, ועכשיו העירייה באה לבדוק אם בסטיונר בן 80 ששבר את הגב כל החיים שלו בשוק, עובד בבסטה או משכיר אותה?"
בהוראת הפינוי לבסטות, ציינה העירייה כי ערכה ביקורת בשוק, ומצאה כי מי שנערך בינו לבין העירייה חוזה שכירות, לא נמצא בפועל בבסטה, ובכך רואה העירייה הפרת חוזה שכירות, ובשל כך דורשת העירייה את פינוי הבסטה באופן מיידי. הרוכלים: " הם עושים צחוק? יש בעלי בסטות מבוגרים שעבדו פה עשרות שנים וכל מה שיש להם זה הכמה גרושים של השכירות. העירייה לא עושה לאף אחד טובה פה! העירייה יודעת וגם לקחה חלק במכירות של באסטות במאות אלפי שקלים, ולקחה חלק גדול מהמכירה, עכשיו מחפשים עם מי היה חוזה השכירות לפני 30 שנה ולבטל הכל? איפה היו כל השנים שלקחו מיסים מהשוכרים? שידעו לתת דוחות לשוכרים ולא לבעלי הבסטות? פתאום 'גילו' שמשכירים פה בסטות?"
עוד הוסיפו הרוכלים: "אנחנו הסכמנו לחתום לעירייה בשנות השמונים על דייר מוגן רק בגלל שהיא התחייבה לנו שלא יהיו בסטות מחוץ למתחם! שיבוא לראות מי שחתם על הפינוי הזה כמה באסטות ענקיות שמה לנו העירייה על המדרחוב בשוהם! חסמו לנו את כל הפרנסה! אנחנו בתוך קוביה של 2*2.7 ובחוץ העירייה העמידה באסטות בגודל של סופר. לתוך השוק נכנסים רק טפטופים של אנשים, ועוד העירייה טוענת שאנחנו מפרים חוזה? מה עם הצד שלה?"
עמוס אריס בעל בסטה בשוק: "אני בשנת 82 הייתי בוועד של השוק. כשהשוק קם בזמנו העירייה הבטיחה שלא להוסיף דוכנים חוץ 100/150 דוכן שבנו מאז הוסיפו קרוב ל 30 או 40 דוכנים. העירייה הבטיחה לספק לנו חשמל ומים, מים עד היום אין לנו! החשמל בכלל מאולתר-העירייה משלמת לחברת החשמל וגובה מאיתנו יותר. בעניין השכירות, העירייה ידעה במשך כל השנים שחלק מבעלי הדוכנים משכירים! עובדה שכשחילקו דוחות על חריגות מסוימות, חילקו אותם על שם השוכר ולא על שם בעל הדוכן.אנחנו קיבלנו את הדוכנים האלה בשנת 82 זאת אומרת שמי שהיה צעיר אז כמוני, היום אני בן 64 קשה לי לעבוד בשוק לכן מסרתי את הדוכנים בשביל לשלם לעירייה שכירות ומיסים. המיסים שאנחנו משלמים גבוהים יותר למ"ר ממה שמשלמים ברחוב הרצל."
רוכלים נוספים ששוחחו עם "אורנה חושפת" מסרו: "קודם שהעירייה תעמוד בצד שלה בהתחייבות, ותפרק את כל הבאסטות שהוסיפה בניגוד גמור להבטחות שנתנו לנו! עכשיו היא נזכרה שאנחנו עם חוזה שכירות? עשרות שנים אנחנו מתקנים ליקויים בעצמנו כי אין עם מי לדבר. אנשים עשו פה שיפוצים לבאסטות במאות אלפי שקלים! איפה היתה 'בעלת הבית' שמשכירה לנו? האנשים שבנו את השוק ועברו פה את כל המרורים מבוגרים וכבר לא מסוגלים לעבוד. העירייה יודעת שזאת ההכנסה היחידה שלהם, לאן היא שולחת אותם עכשיו?"
הזעם בקרב הרוכלים אשר לא מתכוונים לפנות את הבאסטות גבוה: "כשהם יגיעו לפה עם היס"מ לפנות אותנו ישפך פה דם! זה האוכל שלנו ולא יוציאו אותנו מפה!"
כאמור, אין בכוונת הרוכלים להיענות לדרישת העירייה ולפנות את הבאסטות "מילא היו אומרים לנו: תסיימו את החוזה שכירות עם השוכרים, או משהו הדרגתי שיאפשר לנו להתארגן ולנהל מאבק משפטי.." .
הרוכלים נערכים למאבק משפטי להוצאת צו מניעה לפינוי הבסטות.
עיריית נתניה טרם הגיבה לכתבה.
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: