סוכות ההצלה בחוף פולג מוקמו מאות מטרים מחוץ לשטח החוף המוכרז. ואת הדרך לחוף המוכרז ה'אמיתי' שאמור חסמה העירייה בסוללות עפר למניעת גישת רכבים; עיריית נתניה: "מיקומה של סוכת המציל בחוף פולג מצוי כרגע בבדיקה אל מול משרד הפנים.."
חבר המועצה, רני אלוש, המעורב בפעילות ההתנגדות לבניית המלונות בפולג, הבחין כי מיקומו של חוף פולג המוכרז ע"י משרד הפנים, הוכרז במיקום שונה לחלוטין מהחוף בו מיקמה העירייה את שירותי ההצלה, שירותי החוף וסוכות המציל. למעשה, למרבה האירוניה, גבולות החוף המוכרז, אליו על פי חוק אמורה להיות גישה סלולה עם שירותי חניה, חוף והצלה, נמצאים מול מסלול הביצורים סוללות החול שהציבה העירייה לפני כחודש. אלוש: "מתברר שחוף הרחצה פולג מול סוכות המציל הוא חוף אסור לרחצה! לא ברור כמה שנים המצב הלא חוקי והמסוכן הזה קיים וכמה טבעו שם או בסמוך מבלי לדעת זאת, אך העובדה המתבררת כעת היא שחוף פולג נמצא בחוף אסור לרחצה על פי הרשומות ונמצא בסמיכות של מטרים לנחל פולג שהוא עורק ראשי של ניקוז והמשמעות היא שהמים בהם משתכשכים הילדים כנראה מזוהמים."
מבדיקה שערכנו מול משרד הבריאות עולה, כי אכן דגימות המים לצורך הבדיקות אשר תוצאותיהן קובעות באם החוף מזוהם לרחצה, נלקחות מאות מטרים מהסוכה הדרומית הסמוכה לשפך פולג ונלקחות בסמוך לסוכת המציל הצפונית בלבד.
כאמור, רצועת החוף המוכרזת ע"י משרד הפנים כחוף המוכרז של פולג, נמצאת צפונית לחוף הקיים, בסמוך ל"חוף אופנועי הים" שנסגר השנה. אך גם בו קיים קושי לקיים חוף מוכרז, שכן 2 פתחי ניקוז פעילים פועלים בו.
אגף החופים מתנהל זה הקיץ השני ברציפות ללא מנהל אגף, ומאז פרישתו של ציון שדה, מנוהל האגף ע"י מנהלת מינהל תפעול, ליזי אורון, בנוסף לשאר תפקידיה.
לשאלתנו האם ראש מינהל תפעול עברה את ההשתלמות הקבועה בחוף עבור תפקיד מנהל אגף החופים, ומדוע המשרה הכל כך חשובה לא מאוישת תקופה ארוכה כל כך, ענתה עיריית נתניה: "נושא כח האדם בעירייה מתבצע בהתאם להנחיות משרד הפנים."
על אף שהחוף המוכרז ע"י משרד הפנים, ללא שירותי הצלה וכד', עיריית נתניה מסרה בתגובה: "חשוב לציין כי אין חוף מוכרז שאין בו סוכת הצלה. מיקומה של סוכת המציל בחוף פולג מצוי כרגע בבדיקה אל מול משרד הפנים, וזאת לאור בקשות העירייה לשינוי במיקומי החופים וההכרזות."
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: