מאות דוחות בגין אי עטיית מסכה חולקו ע"י פקחים עירוניים לפני שהוסמכו כדין לאכוף את העבירה. על אף שהדוחות אינם חוקיים אין בכוונת העירייה לבטלם באופן גורף ומפנה את התושבים להגיש ערעור; המשנה לראש העיר, אהרון אורגד: "אם דו״חות נרשמו על ידי פקחים שלא הוסמכו לכך כדין, דינם להתבטל.."
מתחקיר של מערכת "אורנה חושפת" עולה כי מאות דוחות על אי עטיית מסכה ניתנו ע"י פקחים עירוניים שבועות לפני שהוסמכו כדין לאכוף את העבירה. את אכיפת אי עטיית המסכה במרחב הציבורי החל לבצע הפיקוח העירוני בתחילת חודש ספטמבר, כאשר חלק ניכר מהפקחים לא היה מוסמך לעשות זאת.
על אף פניית מערכת "אורנה חושפת" למחלקה המשפטית של עיריית נתניה בנושא, ועל אף פנייתו של המשנה לראש העיר, חבר המועצה אהרון אורגד, בבקשה לבטל את מאות הדוחות הלא חוקיים באופן גורף, טרם נמסרה התייחסות מלבד הפניית התושבים להגשת ערעור.
מבדיקה שערכנו, עשרות פקחים סיימו את ההסמכה שנערכה באמצעות זום, ב 24 לספטמבר, כאשר כאמור, שמותיהם של פקחים שהשתתפו בהסמכה מתנוססים על גבי מאות דוחות שניתנו על ידם קודם לכן.
המשנה לראש העיר אהרון אורגד אליו פנו תושבים, הפנה שאלה בנושא הדוחות ליועצת המשפטית של עיריית נתניה עו״ד נילי ארז סורוקר. היועמ״שית ענתה לאורגד שהנושא ייבדק אולם עד כה טרם נתקבל מענה מפורט לגבי הדו״חות עצמם.
אהרון אורגד: ״חשוב לומר ראשית שהציבור מחוייב בשמירה על הנחיות הקורונה והפקחים מן הסתם לא רושמים הודעות קנס בהנאה אלא כי אין ברירה ואנו חייבים להוריד את מימדי התחלואה בעיר נתניה. יחד עם זאת , עיריית נתניה היא גוף ציבורי מהמעלה הראשונה המחוייב במנהל תקין ולפיכך אם דו״חות נרשמו על ידי פקחים שלא הוסמכו לכך כדין, דינם להתבטל. אם אנחנו דורשים מהתושבים למלא אחר הוראות החוק אנחנו צריכים להיות הראשונים לתת דוגמא לכך״.
אורגד מציע למי שקיבל הודעת קנס וחושש שהיא נרשמה ללא סמכות לפנות גם באופן אישי לפיקוח העירוני ולבקש בדיקת סמכות.
״זה אולי לוקח יותר זמן אבל בסוף העיריה היא גוף מסודר וההחלטה תישען על הוראות הדין והכללים המחייבים״.
במקרה, או שלא במקרה, העלה הבוקר חבר מועצת העיר, עו"ד אדיר בנימיני, ציטוט של נשיא בית המשפט העליון, אהרן ברק, המשקף את עמדתו בנושא: "שלטון החוק מתחיל בביתו של כל אחד מאתנו, כוחנו לדרוש מזולתנו לקיים את החוק בנוי על קיומו של החוק על ידנו[…] על הרשות המבצעת לפעול בגדרי החוקים שהקימו אותה ונפחו בה רוח חיים. בכך מתבטא ההבדל בין הפרט לשלטון. לפרט מוענקת החירות אלא אם כן זו נשללה כדין ממנו. לשלטון אין כוח אלא אם הוענק לו כדין. מכאן חובת הרשות המבצעת לקיים את החוק".
עיריית נתניה מסרה בתגובה: "ככל שהוגשה בקשה לביטול עפ המועדים הקבועים בחוק הליכי הגביה מעוכבים עד למתן מענה בבקשה."
הממונה על האכיפה, סגן ראש העיר, אפרים בולמש, לא מסר התייחסות לנושא
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: