שלוש שנים לאחר שנאלצו דיירי רחוב סירקין בנתניה להציב ולממן מכספם תאורת רחוב, נואשו התושבים מסירוב העירייה להציב גם פסי האטה מצילי חיים בטענה של חוסר תקציב, ומפחד לשלום ילדיהם נאלצו לממן בעצמם פסי האטה; עיריית נתניה:מבנה הרחוב אינו עונה לקריטריונים להצבת פסי האטה
לאחר שפנו שוב ושוב לגורמי העירייה השונים ולמוקד העירוני במשך למעלה משלוש שנים בבקשה להתקנת שני פסי האטה בקצה המזרחי של הרחוב, ולאחר שילדיהם ניצלו בנס מפגיעת רכב, נאלצו דיירי הרחוב לממן מכספם את פסי ההאטה מצילי החיים. "אני מעדיף להתנהל משפטית מול העירייה ורק שלא לראות את אחד מבני המשפחה שלי מרוח על הכביש." סיפר דייר הרחוב לאחר שנשלחו פקחים למקום בדרישה לפרק את פסי ההאטה שהציבו במקום. "שלוש שנים אנחנו פונים בכל דרך אפשרית ומתחננים, ממש מתחננים שישימו לנו פסי האטה. הרחוב הצר הזה כל יום הופך לאוטוסטרדה של מאות רכבים שמנסים לעקוף את הפקקים של כביש 57 דרך השדות. זה רחוב בלי מדרכה בכלל כך שאין איפה ללכת חוץ מאשר על הכביש עצמו, ואנשים טסים פה כמו בכביש מהיר."
דייר נוסף סיפר ל"אורנה חושפת": "כמה אפשר לפנות ולהתחנן? כמה מיילים? כמה טלפונים? עשו לנו את אותו הדבר עם תאורת הרחוב. שנים על שנים התחננו לעמוד תאורה בקצה הרחוב, בגלל שאנחנו גובלים בשדה יש פה חושך מוחלט בלילה, פנינו לכל גורם אפשרי עד שהבנו שאין לנו ברירה אלא לספוג את העלות ולממן תאורת רחוב בעצמנו. עכשיו אותו סיפור! שלוש שנים אנחנו פונים, שלוש שנים אנחנו רואים 'כמעט תאונה' ברחוב, מה מצפים שנעשה? אין להם כסף לתושבי רחוב סירקין? אז שלפחות ישבו בשקט כשאנחנו עושים בעצמנו."
כאמור, לאחר שהוצבו פסי ההאטה ע"י התושבים, נשלח פיקוח למקום ודרש מהתושבים לפרק את הפסים. "בא פקח ומבקש מאיתנו 'להסיר את המפגע'. מפגע אסבסט ענק יושב לנו ליד החלון כמעט שנה בלי שהם מפנים, ולפסי האטה שלא רצו לשים לנו הם קוראים 'מפגע'? התבלבלו לגמרי שם בעירייה. מפגע זה כל ההתייחסות של העירייה לתושבים ברחוב שלנו."
על אף הפניות הרבות לעיריית נתניה, לסגן ראש העיר הממונה על התחבורה, אלי דלל, למוקד העירוני ולאגף רובעים חשבונות, רק שתי פניות תועדו בעיריית נתניה ( לאחר שמערכת 'אורנה חושפת' שלחה העתק הפניה הראשונה לדוברות).
"מעניין לראות איך שנים אומרים לנו שאין כסף, אין תקציב, אין תכניות לפיתוח וכל מיני תירוצים, אבל לפס האטה ליד בית ספר שבנו באמצע הרחוב מצאו כסף? החיים של הילדים שם חשובים ושל הילדים שלנו לא?"
מעיריית נתניה נמסר בתגובה:
"פניה בנושא בקשה להצבת פסי האטה הוגשה בשנת 2018, הנושא נבחן בוועדת התנועה ע"י אנשי המקצוע ונדחה בשל מבנה הרחוב שאינו עונה לקריטריונים להצבת פסי האטה. פניה נוספת נעשתה לפני כשבועיים והנושא נבחן שוב."
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: