במכתב ששיגר מנכ"ל העירייה למנהלי האגפים, הודיע כי בעקבות החשש לבריאותם של עובדי עירייה אשר התחסנו נגד וירוס הקורונה מפני עובדים שלא התחסנו, עובד לא מחוסן לא יוכל להגיע לעבודה; יו"ר ההסתדרות בנתניה, משה סמיה: "צעד לא חוקי ולא חוקתי.."
סערה בעקבות הנחיית עיריית נתניה למנוע מעובדי עירייה שלא התחסנו להגיע לעבודה וזאת, עפ"י מנכל העירייה, מהחשש לבריאותם של עובדים שדווקא כן התחסנו. "בשבועות האחרונים ישנן פניות רבות להנהלת העירייה, לשמור על בריאות העובדים שמגיעים לעבודה וקיבלו חיסון, מפני עובדים שהחליטו שלא להתחסן." כתב המנכ"ל יורם כהן במכתבו למנהלי המנהלים והאגפים, והוסיף: "על מנת נשמור על בריאות העובדים, שכן מדובר בפיקוח נפש, אנו נשמש דוגמא לציבור הרחב בהתחסנות. הנני להודיעכם שעובד שלא התחסן,ולא הגיש אישור ( רפואי), לא יורשה להתייצב במקום העבודה וייחולו עליו תנאי הסדר."
יו"ר ההסתדרות בנתניה, משה סמיה, התייחס למכתב ומסר בתגובה, כי על אף שבהסתדרות מבינים את הצורך בחיסונים להורדת התחלואה, הנחייתו של מנכ"ל העירייה לא חוקית ולא חוקתית, ובמידה ותיושם, תפנה ההסתדרות לערכאות משפטיות להגנה על זכויות העובדים.
עו"ד דגנית בר קציר, המתמחה בדיני עבודה, מסרה בתגובה: "ההחלטה הגורפת ועוד מעיריית נתניה, שהינה מעסיק גדול, משמעה רחב, היות ומעסיקים עדיין אינם מונחים על פי חוק לפעול כך.
מצד אחד, הרצון והחובה לשמור על בריאות העובדים במקום העבודה של המעסיק. מנגד, קיימת חקיקה של חוקי יסוד המאפשרים חופש בחירה על גופו של האדם והאוטונומיה שלו.
מדובר בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.
ואף בחוק יסוד: חוק חופש העיסוק."
עוד הוסיפה עו"ד בר קציר: "סעיף 4 לחוק יסוד: חוק חופש העיסוק מורה כי ניתן לפגוע בזכות לעבוד בחוק מתאים.
נזכיר כי נכון להיום לא קיימת חקיקה בנושא. אני מאמינה שהיות ואנו נמצאים בתקופת קורונה בה מצב האבטלה גבוה במיוחד וישנה פגיעה בשכר ובתנאי העבודה, עובד שיעמוד בפני הנחיה כזו ירגיש לחץ להתחסן וכמו שעשו כבר עובדים במקומות אחרים הם התחסנו לא מרצון אלא מכורח המצב."
מעיריית נתניה נמסר: "אין תגובה בנושא"
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: