כשנה וחצי לאחר הודעת העירייה על ה"חווה החקלאית החדשה" בצמוד לכביש 57, נחרדו תושבי נאות גנים לגלות כי החווה החקלאית מתוכננת לעבור לכניסה הראשית לשכונה; על שיתוף הציבור שמתכננת העירייה לאחר שאישרה את הפקעת השטח הגיבו התושבים: "עושים מאיתנו צחוק! במקום גינה שהבטיחו לנו שנים, רוצים לבנות לנו מוסד חינוכי ו'לשתף' אותנו לאחר מעשה?"
מהלומה נוספת הונחתה השבוע על תושבי נאות גנים. לאחר ה'שיתוף ציבור' המטעה לאחריו גילו התושבים שהעירייה הגישה תכנית לבניית מסוף אוטובוסים גדול הכולל תחנת קצה וחניון 'חנה וסע' בשטח השכונה. נוכחו השבוע תושבי נאות גנים כי גם הודעת העירייה אשר פורסמה בכלי התקשורת המקומיים בינואר 2019 על בניית החווה החקלאית החדשה בצפון השכונה הטעתה אותם, וכי העירייה מתכננת להעתיק את החווה החקלאית ולמקמה בשני צידי הכניסה הראשית לשכונה.
תושבי נאות גנים מתארגנים למאבק נגד החלטת העירייה על העתקת החווה החקלאית ממקומה הנוכחי בצפון השכונה, אל שני צידי הכניסה הראשית לשכונה ( זוארץ- בוסל, זוארץ- ויתקין). תושבת השכונה סיפרה ל"אורנה חושפת": "עושים מאיתנו צחוק! זה התחיל בזה שהטעו אותנו על מסוף האוטובוסים ואנשים עכשיו נאלצים לגייס כספים לעורכי דין כדי להילחם בזה, ועכשיו גם את הכניסה לשכונה רוצים לסתום לנו במבנה חינוך? ושלא יספרו לנו סיפורים על 'יהיה לכם ירוק ויפה'! כי אנחנו נקבל גדר ענקית מול הפרצוף במקום שטח ירוק פתוח ומטופח כמו שהתחייבו לנו לפני שבנו את החומה האקוסטית."
תושב המתגורר בבוסל מול הקטע המיועד לחצי מהחווה סיפר: " הבטחות העירייה שוות כקליפת השום. גם כשהן כתובות שחור על גבי לבן הם משנים אותן בלי להניד עפעף. כשבאו להחתים אותנו על הקיר האקוסטי חילקו לנו פליירים עם הדמייה של רצועה ירוקה לאורך החומה מהצד של השכונה, עם שבילי אופניים ופינות ישיבה. סגרו עלינו את החומה, הפקירו את החלק הדרומי שהפך למזבלה, ועכשיו את החלקים היחידים שמטופחים ופתוחים רוצים לקחת לנו? לא יקום ולא יהיה."
בוועדת המשנה לתכנון ובניה שהתקיימה השבוע, הוחלט על הפקעת הקרקע בפינת הרחובות בוסל לטובת העתקת החווה החקלאית.
לאחר קבלת ההחלטה להפקעת הקרקע בוועדת המשנה, הוציאה העירייה דרך אגף רובעים ושכונות הזמנה לתושבים ל'שיתוף ציבור' על העתקת החווה אשר מתוכנן להתקיים ב 28/6/20 בבניין העירייה. על ההחלטה לערוך 'שיתוף ציבור' לאחר שהופקעה הקרקע בוועדה המקומית טענו התושבים: "מה זה הדבר הזה? קודם מחליטים. מפקיעים את הקרקע ואז עושים לנו 'שיתוף ציבור'? מה הם חושבים אותנו? באים לשתף אותנו אחרי מעשה?"
תושב נוסף המתגורר בסמוך למקום סיפר: "לפני הבחירות הגיעה לפה ראש העיר והבטיחה לנו הרים וגבעות, אחרי הבחירות מנחיתים עלינו את כל הצרות. המקום הזה רשום שטח ירוק פתוח וכך הוא ישאר! הודיעו שהחווה החקלאית תפתח במקום הישן ויוסיפו לה שטח מהצד הדרומי. הלכו ובנו בצד הדרומי בית ספר לחינוך מיוחד. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. ואז כשהתעוררו והבינו שלא השאירו שם מקום לחווה באים לתקוע לנו אותה מול הבית? ועוד בכניסה לשכונה?"
תושב השכונה אשר לוקח חלק במאבק נגד מסוף האוטובוסים מסר: "שימקמו את החווה במקום שחשבו לשים את מסוף האוטובוסים. שם ניתן לעשות גם שביל גישה לבית ספר אלומות ולבית הספר החדש שבונים, ולבנות תכניות חינוך מיוחדות בין הילדים משני בתי הספר."
בנוסף לתושבי נאות גנים ישנם מאוכזבים נוספים מההחלטה אשר מתכוונים להצטרף למחאה- התלמידים הספורטאים של בית ספר רבין. המיקום החדש של החווה מתוכנן מעל 'חורשת הספורטאים', חורשת עצי הדר בה נטעו מידי שנה בטקס חגיגי עצי הדר הספורטאים המצטיינים מבית ספר רבין. הורה לתלמיד במגמת הספורט סיפר באכזבה: "כל עץ הדר שיש בחורשה הוא עץ 'אישי' שנטע ילד. בכל שנה הספורטאים הצעירים חיכו בציפייה לט"ו בשבט לטקס הנטיעה החגיגי. זה התחיל מזה שסיפרו לנו שאין מספיק שתילי עצים וצמצמו את הנטיעות. עד שכבר לא איפשרו לנו יותר לנטוע. הילדים עדיין מגיעים לבקר בחורשה ולטפל בעצים שלהם. עכשיו הולכים לעקור הכל? איפה ההגיון? איפה הערכים לטבע?"
כאמור, תושבי נאות גנים לא מתכוונים לעמוד מנגד, ומתארגנים למאבק לשינוי התכנית. "אנחנו מציעים למקבלי ההחלטות להכין לשיתוף ציבור המצחיק שהזמינו אותנו תכנית אחרת כי בכניסה לשכונה החווה לא תקום."
יו"ר ועד השכונה, עליזה תמם מסרה בתגובה: "מי שישנה את התב"ע לרעת ילדי השכונה ותושביה, אני אגיש תביעה לעליון בסך 10 מליון ש"ח. לתושבי השכונה מגיעה גם איכות חיים, כולי תקווה שמרים ראש העיר וכל חברי המועצה יממשו את התב"ע במלואה."
מעיריית נתניה לא נמסרה תגובה
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: