לאחר שבועות ארוכים בהם לנו מאות פועלים פלסטינים בתנאים קשים בתוך קניון נעימי, הובילה סגנית ראש העיר לפינוי הפועלים מהמקום; מיקי נעימי: "אלו פועלים שעבדו רובם בשיפוץ הקניון.."
מאות פועלים פלשתינים עם היתרי לינה בישראל אוכנסו במתחם קניון נעימי בתנאי מחיה מחפירים ולא ראויים למגורים.
בשבועיים האחרונים התקבלו תלונות רבות מצד תושבים מודאגים מקריית השרון על כך שבקניון נעימי, אשר בחלקו עדין משמש כאתר בניה, מגיעות בכל לילה מוניות עמוסות בפועלי בניין פלשתינאים. התושבים התריעו על כך שהמתחם משמש את הפועלים כאכסניה אליו הם חוזרים בכל ערב ללון. משיח שהתפתח בקבוצת הפייסבוק השכונתית התברר שהדבר לא נעשה בידיעה ותיאום עם הגורמים העירוניים והוביל לכך שסגנית ומ"מ ראע"ה עו"ד שירי חגואל סיידון החליטה להתייצב לצד התושבים ולברר את הנושא לעומקו.
מבדיקה שערכה, עלה כי מדובר בפועלים פלשתינאים בעלי אישורים והיתרים מתאימים לעבודה בשטחי ישראל אשר בשל מציאות הקורונה, אינם מורשים לחזור לשטחי הרשות. כל זאת באישור מדינת ישראל ומשטרת ישראל. בנוסף, התגלה כי מכוח הסכם בין המדינה לבין הקבלנים מענף הבניה, מחויבים המעסיקים לדאוג לאכסן את הפועלים בתנאי מחיה ראויים והומניים.
כאמור לאור חששות התושבים, דחפה חגואל-סיידון לבצע במקום מספר ביקורים יחד ראש מנהל אכיפה אלון אהרון והצוות שלו, עם משטרת נתניה, הפיקוח על הבניה, רישוי עסקים ואף דאגה לכך שיגיע נציג רשמי ממטה הבטיחות בענף הבנייה.
הביקור במקום העלה כי אכן הפועלים לנים בקניון נעימי בתנאים קשים ומחפירים, ללא מקלחות, מספר מצומצם של תאי שירותים, צפיפות, ללא שמירה על מרווחים ואי ציות לתקן התו הסגול, ללא מיזוג, מזון ושתיה מספקים וכאמור, אינם ראויים להלנת בני אדם.
נציג מטה הבטיחות בענף הבניה, שהוא גם תושב השכונה, עמוס זוארץ, אישר כי האחריות להלנתם ותנאיהם של הפועלים מוטלת על המעסיק וכי תנאי המחייה במקום אכן אינם ראויים. על כן, הוא פנה ישירות למשרד השיכון והבינוי ולמעסיקים.
בנוסף ובמקביל הוציאה עיריית נתניה באמצעות מהנדס העיר ארז טל וצוותו צו הפסקת שימוש לקומות העליונות במתחם.
שירי חגואל סיידון הייתה מבין נציגי הציבור הבודדים שהקשיבה לחששם שהתושבים וגם פעלה בנושא. היא הצטרפה בעצמה לביקורים במתחם נעימי ונחרדה למראה תנאי המחייה הקשים.
חגואל-סיידון: "זה כמה שבועות שאני לא רגועה בשל התלונות, תחושות חוסר הביטחון וחששות התושבים. החלטתי שאני חייבת להכנס בעובי הקורה ולהבין את המתרחש. הבנתי כי המציאות בסיפור מורכבת. שכן, בראש ובראשונה אנחנו מחויבים לביטחונם של כל אחד ואחת מהתושבים ואני עושה הכל בכדי שכל הורה, ילד או ילדה יוכלו להסתובב ברחובות בתחושת ביטחון מלא. זה הוא השיקול הראשון בסדר העדיפויות שלי. יחד עם זאת, כשהגעתי למקום וראיתי את תנאי המחיה הקשים, לא יכולתי להתעלם מהעובדה שמדובר בבני אדם שנמצאים כאן באישור המדינה אשר באו כדי לדאוג לפרנסת משפחותיהם. כל רצונם הוא לעבוד ולהביא קצת אוכל הביתה. זאת מציאות לא פשוטה. עם זאת, אין לי ספק שמקומם הוא לא במתחם נעימי. אני מודה לכל התושבים האיכפתיים בשכונה שפעלו בנושא. אני שמחה על ההישג המהיר ועל כך שמהר מאוד הובן לכל הנוגעים בדבר שיש לאתר לפועלים מקום חלופי ראוי ומכובד!"
מיקי נעימי מסר בתגובה: "הפועלים כבר לא נמצאים בפרויקט מלפני שלושה ימים.
אלו פועלים שעבדו רובם בשיפוץ הקניון.
ולפי החלטת ממשלה הם חייבים ללון בישראל. בכל מקרה הם עברו ללון במקום אחר."
מוועד קרית השרון נמסר בתגובה: "וועד קריית השרון רוצה לברך את התושבים הרבים שפעלו במשך שבועות רבים ולא נתנו לנושא לרדת מסדר היום, עד שעיריית נתניה פעלה ופינתה את הפועלים מקניון נעימי.
צר לנו שההתנהלות סביב קניון נעימי חוזרת פעם אחר פעם לכותרות ולא בהקשרים חיובים. ליבנו עם בעלי העסקים שהשתכנו במקום שביחד עם תושבי השכונה ציפו לקבל מרכז תעסוקה ומסחר שוקק חיים, צפייה שלצערנו עדין לא מימשה את עצמה.
בעיית הלנת פועלי בניין בתקופת הקורנה היא בעיה מובנת אך שיכונם בשכונת מגורים ובבניין שמיועד להיות בניין משרדים הוא אינו דבר הולם.
זה הזמן לומר מילה טובה לסגנית ראש העיר, שירי חגואל סידון, שהרימה את הכפפה ופעלה לפינוי הפועלים מהמתחם."
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: