במקביל להודעה על סגירת תיק החקירה של ראש העיר, מרים פיירברג איכר, הודיעה פרקליטות המדינה כי היא צפויה לזמן לשימוע את סגנה, הרב שמעון שר, לפני הגשת כתב אישום בכפוף לשימוע בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים
כשנתיים לאחר סיום חקירת המשטרה ביחידה הארצית לחקירות הונאה, נגד סגן ראש עיריית נתניה, הרב שמעון שר, בחשד לשוחד והפרת אמונים, ולאחר בחינת כל חומר החקירה, פרסמה אמש (ראשון) פרקליטות המדינה כי בכוונתם לזמן את שר לשימוע וככל הנראה יוגש נגדו כתב אישום בכפוף לשימוע בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים.
רב שר נעצר לראשונה בחודש ספטמבר 2016 במסגרת פרשה 255, אותה חקרה היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433, בשיתוף עם אגף חקירות מס הכנסה ברשות המיסים. החקירה עסקה בחשד, לכאורה, לביצוע שורת עבירות שוחד, מרמה, הלבנת הון ומס על ידי מספר מעורבים בהקשר לתחום הנדל”ן בנתניה. בהמשך, שוחרר שר ממעצר, בתנאי הרחקה ממשרדי עיריית נתניה והוועדה המקומית לתכנון ובניה.
שר נעצר שוב בחודש אוגוסט 2018, בחשד, לכאורה, למעוברות בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. באותם ימים מסרו מקורבי שר, כי המעצר גובל בהתעללות. וכי מדובר במעצר מיותר.
בסיום החקירה, הועבר התיק לפרקליטות המדינה לגיבוש החלטה האם להעמידו לדין בגין החשדות המיוחסים לו. אתמול כאמור, בהודעה מפרקליטות המדינה נמסר כי היא שוקלת להעמידו לדין, בכפוף לשימוע על עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.
מכתב החשדות עולה חשד כי בזמן שכיהן כיו"ר ועדת תכנון ובניה, ביקש וקיבל שר תרומות למוסדות צאנז מיזמים בנתניה. וכי פנה לבעלי עניין בתחום הבניה בבקשות תרומה, ביודעו שהם הגישו או צפויים להגיש בעתיד בקשות לאישור תכניות בנייה והיתרים לוועדת המשנה, והעמיד אותם בעמדה קשה לסירוב. עוד עולה מכתב החשדות כי יזמים ובעלי עניין מתחום הנדלן, העבירו לבקשת שר למעלה משלושה מליון שקלים למוסדות צאנז .
דוברות עיריית נתניה לא מגיבה לאתר החדשות ולא מסרה תגובתה לשאלה האם ישאר בתפקידו כסגן ראש עיר בשכר במקרה שיוגש נגדו כתב אישום .
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: