הורי בית הספר לאה גולדברג בנתניה, השביתו הבוקר את הלימודים בבית הספר לשעה, במחאה על התקנת המערכות הסולאריות ; ההורים "הסיכויים, קטנים ככל שיהיו, לכשלים במערכת, מגבירים את הסיכונים הקיימים בלאו הכי בסביבת ילדינו"
לפי טענות ההורים בבית ספר לאה גולדברג המערכות הסולאריות חושפות את ילדיהם לקרינה וחשיפה לחומרים מסוכנים. ההורים: " בתקופה בה נפלטת קרינה אלקטרו-מגנטית ממקורות רבים, אין סיבה להוסיף מקורות קרינה נוספים, בטח לא בשטחי שהייה רציפה של ילדים. כמו כן, אין מקום להוסיף אלמנטים המעלים סיכונים וסיכויים לתרחישים כגון:
במקרה של כשל בממיר, קרינה לטווחים רחבים ללא בקרה בין הבדיקות התקופתיות. או בעת רעידת אדמה, סיכוי לקריסת מבנה עקב משקל רב על הגג."
עוד הוסיפו ההורים: "במקרה של כשל בפאנל (שבר/סדק), זליגה של חומרים מסוכנים ואולי אף חילחול מטה לחצר בזמן גשם. ובעת שריפה, שאיפת רעלים וחומרים מסרטנים בנוסף לשאיפת גזי שריפה."
מערכות סולאריות המותקנות על מוסדות חינוך הינו פרויקט שקיבל אישור בשנת 2010 כחלק מתכנית חינוכית להטמעת נושאי אנרגיה חלופית ונמצא לנכון למקם את המערכות על גגות בתי הספר. ההורים: "הפרויקט מוגדר הירוק, אך אם נשאל את פעילי הסביבה איך מטופלת הפסולת הסולארית הרבה שהפרויקט מייצר, ניתקל באמירה כי טרם נמצא פתרון לכך. קרי, אין פתרון הולם ללוחות שחוקים מלאים חומרים מסוכנים. ירוק? – לא בטוח."
הפרויקט נעשה במסגרת תמיכת המשרד להגנת הסביבה וקק"ל לביצוע פרויקט לשדרוג שטחים פרטיים בשכונת סלע, בה פועלת העירייה לקדם את נקיון השטחים הפרטיים וחיזוק המקום. המטרה של הפרויקט היא למעשה שההכנסה כתוצאה מחיסכון בחשמל תלך לתחזוקה השוטפת של אותו פרוייקט בשכונה זו.
העובדים בתחום ופעילי איכות סביבה מדברים בעדו ומכנים אותו פרויקט ללא סיכון. הורי התלמידים: "נציגי העירייה טענו כי היות והמערכות מותקנות בחו"ל מזה שנים וזה עובד טוב אין סיבה לדאגה. ממצאים שהובאו מחו"ל המציגים מקרים ואף סטטיסטיקה למה שלא עובד טוב, נתקלו בפגישה אחרת בחוסר רצון לשוחח על הממצאים מחו"ל.
ולאחריה, הוצגו ההורים כאמוציונליים ובקשתם להגיע עם הנושא לדרג מנכ"ל העירייה/ראש העיר, סורבה ונמסר כי התקנת המערכת תימשך כמתוכנן.
ראוי לציין כי ההורים יוצגו ע"י הנהגת ההורים, מהנדס חשמל ואלקטרוניקה, וד"ר לכימיה מטעמם."
עוד טוענים ההורים: "במקרה זה, נשללה מאיתנו הזכות להביע את דעתנו, וזאת על אף המכתב שיצא מאיכות הסביבה, היות וכלל נתונים שטחיים ושאר הנתונים לא הובאו לידיעתנו.
מישהו שאל אם אנו מעוניינים להוסיף סיכויים לכלל הסיכונים הקיימים גם אם אלה בעלי הסתברויות נמוכות? לטעמנו, לא מוקסמו כל יכולות העירייה על מנת למקם את המערכות בבניינים (גם אם אינם ציבוריים), שבהם לא מתקיימת שהייה רציפה של אנשים וילדים בפרט! בסופו של יום, אנו מבינים שהמבנה ציבורי. אבל חשוב לזכור כי הילדים פרטיים והם שלנו!"
כאמור הבוקר הושבתו הלימודים בבית הספר, ובכוונת הנהגת ההורים להמשיך במאבק עד להסרת המערכת מגג בית הספר.
עיריית נתניה לא מגידה לאתר החדשות ולא התקבלה תגובה או התייחסות לנושא
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: