חבר המועצה, רני אלוש, יוצא בקריאה נגד תכנית הבניה בחוף צאנז הכוללת בין היתר,מעבר צר להולכי רגל על גבי רמפה תלולה שתתנשא לגובה 3.6, ולצידה חומה בגובה 2.1 מטר שתסתיר את המתרחצים והים "מדובר בפגיעה של ממש, אולי בניגוד לחוק המקרקעין 'מקרקעי ייעוד' הקובע בין השאר את חוף הים כשייך לציבור."; חבר המועצה משה לוי מש"ס: "כל התרסה של אנשים נגד הרמפה ונגד הגדרות, זה נטו מחוסר יכולת להכיל ציבור אחר."
תכנית הבניה נת/ח/2 "שרותי חוף קרית צאנז" אשר אושרה לאחרונה בוועדה הארצית לתכנון ובניה, כוללת בין היתר- הריסת המבנה המשמש כמזנון, ובניית מבנה קבע בצמוד לצוק עבור מסעדה ושירותים נוספים. הצמדת המבנה לצלע הצוק, תחסום למעשה את שביל המעבר המשמש את כלל הציבור המבקש לחצות את החוף מבלי לפגוע בפרטיות המתרחצים הדתיים, ובמקומו מתוכנן שביל צר, ברוחב 2 מטר, על גבי רמפה דמוית מניפה, שתתחיל מגובה פני הים ותתנשא בשיאה לגובה 3.6 מטר (מעל מבנה המסעדה) וחזרה בשיפוע לגובה החוף. ע"מ לשמור על פרטיות המתרחצים תוקם מחיצה אטומה בגובה 2.1 מטר לכל אורך הרמפה.
האם בעקבות התכנית, תאמץ עיריית בני ברק את חוף צאנז? השנה לראשונה לא הגיעו מתרחצים מבני ברק לחוף הרצליה, וזאת לאחר שעיריית הרצליה סללה מעבר להולכי רגל בחוף הנפרד. עיריית בני ברק אשר רתמה את חוף הרצליה המופרד שנים ארוכות כחוף רחצה עבור תושביה החרדים, הודיעה כי שיתוף הפעולה בין עיריית הרצליה לבינם הגיע לקיצו וכי עיריית בני ברק תרה אחר חוף רחצה חלופי שיעמוד בגדרי הצניעות של רבני העיר.
חבר המועצה הטרי, מסיעת 'אחרי', רני אלוש, פעיל במספר מאבקים נגד תכניות בניה בעיר, בניהם המאבק נגד תכנית בניית השכונה החדשה בעין התכלת, ותכנית המלונות בחוף פולג, בה היה זה שהתריעה על נסיון מחטף דיון ללא ידיעת התושבים, ואף לקח חלק פעיל בדיון הערר שהתקיים השבוע. גילה את תכנית הבניה בחוף צאנז בדרך מקרה, ורק לאחר אישורה. בפנייתו של אלוש למערכת "אורנה חושפת" סיפר אלוש: "חומות של ייאוש בנתניה. התכנית שאושרה הכתה אותי בתדהמה. התכנית אושרה עוד בקדנציה הקודמת, אך עברה סדרה של אישורים בקדנציה הנוכחית. חייבים להבין, מדובר בחוף הים, המפלט האחרון ממתקפת מגדלי הבטון, הפך בנתניה לכאורה לפרטי, בלי שאיש שם לב ולכן גם איש לא התנגד…"
עוד הוסיף אלוש: "אמנם מקובל, מתוך הסכמה בלבד, לאפשר לשומרי צניעות דתיים גישה פרטית לחוף מוסדר בשעות מסוימות, בעוד החוף נותר פתוח עבור כולם בשאר הזמן. מדובר במצרך בסיסי ביותר לציבור: חוף, חול ים בכפות הרגליים, ריח המים, בריזה מערבית ושקיעה שאיש לא מסתיר לך. כך בכל העולם, כך בישראל, אך לא בנתניה.
אצלנו בצפון העיר, בעין התכלת ונווה שלום, עברה התכנית מתחת לרדאר של חדי העין ביותר, הפרסום שלה היה כנראה בגודל אפונה ובמקום נסתר, כי עובדה היא שאיש לא התנגד לעצם התכנית, ותמוה שוועדות התכנון לא הרימו גבה על כך שמי שהכי נפגע מהתכנית לא מיוצג בדיון אודותיה ולא בהתנגדות, ומדובר בפגיעה של ממש, אולי בניגוד לחוק המקרקעין "מקרקעי ייעוד" הקובע בין השאר את חוף הים כשייך לציבור."
אלוש בעיקר מזדעק על גובה הבניה, האתגר הפיזי שיידרש מכלל הציבור לעקוף את החוף, וחסימת הנוף: "מדובר במבנה עצום בגודלו ואורכו, בניה של רמפה ארוכה וצרה ביותר (2 מטר) המתנשאת בשיפוע עד לגובה של 360 ס"מ (יותר מגובה קומה בבניין) ואורכה כמה מאות מטרים, כשלכל אורכה חומה עצומת ממדים, בגובה 210 ס"מ (יותר מגובה דלת) כדי להשאיר את ההנאה מהנוף הים השקיעה והרוח רק לאורחי החוף הפרטי, וזאת לכל עונת הרחצה למעט שבתות, בהם יפתח צוהר קטן על החוף בחומות הניצבות למים שיחסמו 6 ימים בשבוע כל מבט ומעבר. 24 שעות ביממה.
מדובר במחטף, לא במהלך שנבחנו חלופות טובות שלו, חשוב שכל הציבור יידע שיש כנראה כסף לבנות חוף פרטי, ואם זה לא מכספי העיר, יואילו לספר לנו אם נעשו הסכמים מול עירייה ו/או גורמים פרטיים שיביאו לכאן אלפי אוטובוסים ל"חוף הפרטי" מה שלבטח "יתרום" רבות לפתרון בעיות התנועה בצפון העיר שעומד בפני מבול של בניינים. הקו האדום ברור והוא נחצה כאן, יש להעלות את טובת כלל הציבור לפני הכל, נגישות מלאה לים לחוף ולמצוקים, כולל לנכים ותכנון כוללני ולא הפגזות טילי בטון ורמפות."
לשאלה כיצד בכוונתו לפעול נגד התכנית לאחר שאושרה, מסר אלוש: "מאוד מאתגר. אבל בהחלט, כמו בכל מקרה שהציבור חושב שהוא נפגע ממנה, ניתן במאמץ וגיוס כספים מהציבור, לבטלה או להתאימה לדרישות מעבר חופשי באופן שאינו פוגע בסביבה ובכלל הציבור."
חבר המועצה מטעם 'נתניה ביתנו', בוריס צ'ירולניק, מחזק את ידי חבר המועצה אלוש, ומסר בתגובה: "כל הכבוד לחבר המועצה החדש רני אלוש מטעם סיעתו של יוני שיטבון שהוכיח את גודל הכפייה הדתית המשתוללת במיטבה, עצוב לראות איך קומץ קיצוני מכתיב למדינה את סדר היום, לא זכור לי שהנושא בא לסדר יומה של וועדת התכנון המקומית, אבל עדיין מדובר בכפיה יוצאת מגדר הרגיל. זו הסיבה שאני מתכוון לעלות במועצה הקרובה הצעה לסדר נגד כפייה דתית. להיות עם חפשי בארצנו!!"
חברת המועצה הממונה על החופים, טלי מולנר מסרה בתגובה: "יש תכניות שיפוץ מדהימות לחופים והם אינם סודיות. לגבי צאנז, חוף צאנז המשרת בעיקר את הציבור החרדי אשר בתקופה קצרה מאוד בשנה הנקראת בין הזמנים (החלה בין תשעה באב עד אוגוסט בערך )מגיע בהמוניו לחוף ולמען פרטיותו המעבר בחוף נסגר להולכי רגל .הולך רגל שרוצה ללכת דרך חוף צאנז בתקופה בה יש מציל בחוף צריך לעבור מאחורי הגדר עץ שגובהה כ 2.5 מ. במסגרת תכנית שיפוץ כללית לחוף הכוללת שיפוץ שירותים ומקלחות חדרי הלבשה וקיוסק חדש הוכנה תכנית בינוי חדשה ויפה שזכתה למחמאות רבות בועדות התכנון . לפי התכנית מבנה השירותים והמקלחות יוזז אחורנית על מנת להרחיב את החוף ומצדו יבנה שביל הליכה מוסדר מאחורי מבנה שירותי החוף. לצד שביל ההליכה תהייה גדר ועל מנת לשמור על פרטיותם של המתרחצים, תהייה גדר, בדומה למה שקורה כיום.
בשאר השנה,כשאין מציל בחוף, החוף נישאר פתוח למעבר חופשי והציבור יכול לעבור באופן חופשי בקו המים ועל החוף.
אציין כי בשלב זה התכנית אינה מתוקצבת ולכן לא ידוע מתי תבוצע בשלב זה נתחיל בקרוב רק בשיפוץ המדרגות שהחלפתם תחל בקרוב .
חשוב לציין גם שחוף צאנז זכה לשיפוץ מקלחות ושירותים במבנה הנוכחי בקיץ שעבר."
חבר המועצה, משה לוי מש"ס מסר בתגובה: "החוף צר מלהכיל, צריך להגדיל אותו אם לא להכפיל אותו. צריך להנגיש אותו לנכים וזה בכלל מחדל שהחוף הזה עדיין לא מונגש לנכים. וכל התרסה של אנשים נגד הרמפה ונגד הגדרות, זה נטו מחוסר יכולת להכיל ציבור אחר. ונטו נגד החרדים."
מגורמים המקורבים לחסידות צאנז נמסר בתגובה: "מי שמתגורר בעיר בכלל ובצפון העיר בפרט מכיר את מערכת השכנות הטובה בין חסידות צאנז לתושבי העיר. לא מובן למה אצה הדרך לחבר המועצה החדש אלוש, מסיעתו של יוני שטבון, ושם לעצמו לפגוע ביחסי השכנות הטובה, מפתיע לדעת שיוני שטבון שהציג עצמו בבחירות כמושיע וכמי שייצג את בני התורה בעיר בחר לעצמו אדם שמתנגח בקודשי ישראל, כל זאת על מנת להצדיק את מאבקו הבלתי סביר והבלתי הגיוני כנגד תושבי נתניה החרדים לדבר השם."
הפעיל החברתי, ויקטור בר יו"ר עמותת "נתניה של כולם" מסר בתגובה: "מצער אותנו שתושביה החרדים של נתניה בונים חומות בינם לבין שאר תושבי העיר ומאלצים אנשים מבוגרים שבסה"כ רוצים לעבור בחוף ששייך לכולם, לטפס לגובה רב כשהם רק רוצים לעבור , חבל מאוד שהעירייה נגררת לתוך עולם ערכים בדלני ומרחיק שכזה מוציאה כספי ציבור על גחמות קיצוניות."
סגן ראש העיר, הממונה על התיירות, יו"ר 'סיעת נתניה חופשית באמת', מסר בתגובה: "בהלם. לא מכיר. שומע ממך בפעם הראשונה. זו כבר פעם שנייה שעושים לי את זה. גם על התכנית לתת לזכיין ל10 שנים להקים 100 דוכני אוכל וגלגל קרוסלה על כיכר העצמאות שמעתי במקרה. ממש לא בסדר."
גם חבר המועצה עקיבא יצחקי, תושב עין התכלת שמע לראשונה על תכנית הבניה בעקבות פניית מערכת "אורנה חושפת", ומסר כי היות והתכנית לא מוכרת לו, אינו יכול להגיב.
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: