מה מניע משפחות צעירות רבות לעזוב את נתניה ולעבור לכפר יונה השכנה והאם הם מתחרטים על המעבר? נועה בראל: "לא מביטה לאחור. ההחלטה הכי טובה שעשינו בשביל העתיד של הבנות שלנו ואיכות החיים."
יותר ויותר זוגות צעירים בוחרים לעזוב את עיר הולדתם נתניה לערים שכנות, ההגירות הגדולות ביותר בשנים האחרונות נרשמות לערים כפר יונה, חריש וחדרה.
עפ"י נתוני היזמים, אחת מכל שלוש דירות בשכונות החדשות בכפר יונה, נרכשת ע"י נתנייתים המבקשים להעתיק מגוריהם מנתניה, ולגדל את ילדיהם בעיר השכנה, הצומחת, כפר יונה. אך לא רק בשכונות החדשות בכפר יונה תמצאו נתנייתים לשעבר. ההפרשים הגדולים במחיר הדירות, והרצון לחיות בבית צמוד קרקע בסביבה שקטה, משכה נתנייתים גם לשכונות הוותיקות בכפר יונה.
העיר כפר יונה מונה היום כ-23,000 תושבים, ועל פי תוכנית המתאר שאושרה בועדה המחוזית לתכנון ובניה, צפויה לגדול בשנים הקרובות, פי-4 ולהגיע לכ- 80,000 תושבים.
מערכת "אורנה חושפת" יצאה לבדוק מה הם הגורמים שהניעו את הזוגות לעזוב את נתניה, מה הסיבות שבחרו דווקא בכפר יונה, ולא פחות חשוב, האם הם מתחרטים?
ישראלה ובעלה עברו עם ילדיהם משכונת קרית השרון, לכפר יונה לפני שבע שנים. ישראלה: "עברנו ב-2012 כי כשניסינו לשדרג מדירת 3.5 חדרים ל-5 חדרים ראינו שבכפר יונה אנחנו יכולים לעבור לבית פרטי בהפרש קטן (ההחזר במשכנתא היה שווה לתשלום ועד הבית). גם ההפרש בארנונה יחסית לדירה לא היה גם זניח. המרחק להורים בנתניה הוא קטן . ולימים גם ההורים עברו לכפר יונה."
על הסיבה שבחרו בכפר יונה, סיפרה ישראלה: "פחות רועש, פחות המוני."
האם יש חרטה על המעבר? "אנחנו מאוד שמחים על המעבר! שקט לנו יותר, הילדים הסתדרו מהר מאוד חברתית. יש מה לשפר אבל באיזו עיר אין מה לשפר?"
נועה ואלירן בראל, התגוררו בשכונת נאות גנים-ותיקים בנתניה, ועברו אף הם לכפר יונה עם בנותיהם לפני כשנה. נועה: " סיבת העזיבה שלנו לכפר יונה הייתה בעיקר הגדלת הבית מ- 3 חדרים ל- 4 חדרים בשכונה חדשה, אך היו גם סיבות מסביב, כגון גידול בפשיעה, בפריצות ובגניבות בשכונת וותיקים לאחרונה. בנוסף גילינו על התוכנית החדשה לבנייה שם (תוכנית הבננה) ועל הרחבת כביש 57 שגרר עמו לא מעט השלכות רעות על התושבים שם, ושמחנו שעזבנו בזמן…."
עוד הוסיפה נועה: "בחרנו בכפר יונה כי רצינו שהבנות יגדלו בסביבה של זוגות וצעירים וילדים בני גילם וותיקים נעשה מפלט לכול דירות עמידר ומבוגרים."
במחשבה לאחור, מברכת נועה על המעבר ומספרת: "לא מביטה לאחור. ההחלטה הכי טובה שעשינו לגמרי בשביל העתיד של הבנות שלנו ואיכות החיים."
אייזק כהן, יליד נתניה, פעיל חברתי שאף התמודד למועצת העיר בבחירות המקומיות האחרונות, העתיק אף הוא את מגוריו מצפון נתניה לכפר יונה. על הסיבות לעזיבת נתניה סיפר אייזק: "הדבר ששבר אותי בנתניה זו אוזלת היד של העירייה לטפל במפגעים שמפריעים מאוד לאיכות החיים של התושבים. משאיות זבל שחנו מול ביתי והיוו נוף ריחני, ללא כל מענה של העירייה.
בנוסף, בנתניה לא הייתה לנו שלווה." עוד הוסיף אייזק: "הנהיגה הביתה מלווה בפקקים או ברוכבי אופנים חשמליים הרוכבים נגד כיוון התנועה…כל הזמן אווירה של לחץ, כל דבר צריך להשיג במלחמות."
גם אייזק ומשפחתו, לא מתחרטים על המעבר ומספרים על היתרונות: "בכפר יונה אנחנו מתגוררים בבית פרטי. יכולנו לקחת בית עם חצר קטנה באותה העלות של הבית ששכרנו מול משאיות זבל. בחרנו להוסיף קצת ולגור בבית עם חצר גדולה, שכנים מעולים מסביב וראש עיר בתחילת דרכה שמדברת ישירות עם התושבים. הארנונה שלי נמוכה יותר מנתניה, יש לי שקט ושלווה ומקום להחנות בכל מקום שאני צריך לעשות בו סידורים או קניה. 5 דקות מהבית יש לי את הקאנטרי של פרדסיה, את אזור התעשייה של קדימה וכל מה שאני צריך ממש ממש במרחק קצר. את חברי המועצה לא מרגישים בכלל בפורומים, אין בכך צורך. ראש העיר מטפלת אם צריך, ומרגיש לי שהמקום מתפתח יפה."
לצד הזוגות שהעתיקו את מגוריהם מנתניה לכפר יונה, זוגות נוספים מתכננים את המעבר, בניהם מתן תושב מזרח נתניה, אשתו וביתם התינוקת. על הרצון לעזוב את נתניה סיפר מתן: "אנחנו רוצים צמוד קרקע ובמחירים של נתניה זה פשוט בלתי אפשרי (אלא אם מדובר בשכונות קשות במיוחד או בדירות בנות 70). נתניה פשוט לא בכיוון טוב, עוד ועוד דת ולאומנות וגזענות ושנאה ואלימות וגועל."
רוב המשפחות שעזבו תיארו את אותן הסיבות לעזיבה ובעיקר דיברו על תחושת חוסר הביטחון בנתניה ואיכות החיים הטעונה שיפור.
למרות הנטישה, לכאורה, של משפחות צעירות ליישובי הפריפריה, נראה, כי מספר תושבי נתניה גדל ללמעלה מרבע מיליון תושבים. גורם בכיר התייחס לכך ומסר, כי אין נטישה מנתניה, מדובר בקומץ לעומת רבים שמגיעים לגור בנתניה.
בעיריית נתניה עדיין מסרבים להגיב למערכת "אורנה חושפת".
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: