ימים ספורים לאחר תחילת העבודות להקמת השביל המונגש בחוף פולג, עצר המשרד להגנת הסביבה את העבודות בטענה כי לא קיים היתר בניה "המשמעות של בנייה ללא היתר שכזה עלולה להיות כי נגרמת פגיעה אפשרית בסביבה החופית"; עיריית נתניה "מדובר בשביל גישה זמני"
העבודות להקמת שביל מונגש לנכים בחוף פולג הופסקו ע"י פקח של המשרד להגנת הסביבה וזאת משום שלא קיים היתר בניה כחוק. בהוראת הפקח אשר פקד את חוף פולג ביום חמישי האחרון, נעצרו העבודות באופן מיידי וזאת עד להמצאת היתר בניה.
מדוע החלה העירייה ללא היתר בניה? מסתבר שזו לא הפעם הראשונה. לפני כשלוש שנים ביצעה העירייה דרך חלת עבודות עץ דומות בחוף ארגמן, הכוללות שביל גישה ומשטחי שיזוף מעץ בשווי של למעלה מ 100,000 ש"ח, אשר בסיומן פורקו כל המשטחים בהתערבות המשרד להגנת הסביבה, גם אז בשל היעדר אישורים נדרשים ופגיעה בסביבה הימית.
כאמור גם הפעם התערב המשרד להגנת הסביבה בעבודות רק שלהבדיל ממקרה חוף ארגמן אז הסתיימו העבודות, ובהוראת המשרד להגנת הסביבה נאלצה העירייה לפרק את כל משטחי העץ ובשביל, הפעם נ עצירת עבודה נעשתה עוד בשלב הנחת התשתיות. לא ידוע בשלב זה האם בכוונת העירייה להוציא היתר בניה כחוק ולאחר אישורו להמשיך בעבודות או לא.
תגובת המשרד להגנת הסביבה: "עבודות בחוף הים דורשות היתר בנייה, כחוק, שאותו מוציאה העירייה. המשמעות של בנייה ללא היתר שכזה עלולה להיות כי נגרמת פגיעה אפשרית בסביבה החופית. משום כך, העבודות נעצרו על-ידי מפקח המשרד להגנת הסביבה עד אשר יוצג היתר כזה, המעיד כי העבודה מאושרת כחוק."
עיריית נתניה מסרה בתגובה: "להלן מדובר בשביל גישה זמני לעונת הרחצה, אשר מתוכנן להתפרק בסיום העונה. שביל זה נועד להנגשת חוף הרחצה לציבור עם מוגבליות והינו חשוב ברמה ציבורית וערכית.
ככל והמשרד להגנה על הסביבה יבחר למנוע מהעיריה להנגיש את חוף הרחצה, יהיה עליו לפרט מדוע ולשאת במשמעויות של הנחייה זו."
תגובת חברת המועצה הממונה על החופים, טלי מולנר: "השביל הוצב למען נגישות לנכים ועל מנת לאפשר גם לבעלי כיסאות גלגלים ליהנות מהחוף ומהים. מדובר בשביל העשוי מעץ שאמור להתפרק בסיום העונה. שביל זה כאמור הינו זמני לעונה זו ואני מאוד מקווה שהמשרד לא יפרק אותו ויאפשר בעונה זו גם לנכים ליהנות מחוף פולג."
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: