על אף הנחיית הממשלה על פתיחת מסגרות הלימוד לילדי החינוך המיוחד, התלמידים בנתניה נשארים בבית וזאת משום שהעירייה מתקשה לספק הסעות שיתאימו להנחיות משרד הבריאות; "לא מאחלת לאף אחד להיות בבית במשך חודש שלם עם ילד מורכב.."

מוסדות החינוך המיוחד חזרו לפעילות חלקית כבר לפני שבועיים, והשבוע החלו ללמד באופן מלא (5 ימים בשבוע, 6 שעות ליום). אך למרות זמן ההיערכות הארוך, ילדי החינוך המיוחד בנתניה נותרו ללא הסעות. עיריית נתניה טרם מצאה פתרון להסעת ילדי החינוך המיוחד שיתאים להנחיות משרד הבריאות. אמא לשני ילדים בחינוך המיוחד: “מה זה עוזר לנו שהחזירו ופתחו לנו את המסגרות אם אין לילדים הסעה להגיע? בפניות לעירייה אומרים לי להתאזר בסבלנות. איך יכול להיות שבערים אחרות ההסעות עובדות כבר ביום הראשון, ורק בנתניה שולחים אותנו להתאזר בסבלנות? מה אני אגיד בעבודה? שהעירייה מבקשת סבלנות?”
אם נוספת לילדה הלומדת במסגרת החינוך המיוחד מחוץ לנתניה, ספרה ל”אורנה חושפת”: “לא מאחלת לאף אחד להיות בבית במשך חודש שלם עם ילד מורכב. לא ארחיב במילים את הקושי מכל ההיבטים בנושא. הגן של הבת שלי בת”א כי אין מסגרת תואמת בתוך העיר,ולדבר עם אמהות מרשויות אחרות כגון רמת השרון והרצליה ולשמוע שהילדים שלהם אכן יגיעו לגן כי אצלם הרשות התארגנה בהתאם.”
בפניה לעיריית נתניה הוסיפה האם: “איפה אתם עיריית נתניה שיודעת לקחת את הארנונה מבין הגבוהות במדינה ושאתם כעירייה צריכים להכניס את היד לכיס ולהוציא עבור התושבים שלכם זה לא קורה?? לקבל תשובה מבכיר ממחלקת ההסעות ‘הכל כרגע בידיים של מרים תפני אליה’, אין בדיחה גרועה מזו.
מקווה שיתעוררו על עצמם בקרוב כי הילדים שלנו לא שקופים!”
מבדיקה שערכה מערכת “אורנה חושפת” עולה כי דרישות משרד הבריאות להסעת תלמידים תוך הגנה מהידבקות בנגיף הקורונה מצריכות בין היתר פיצול מספר התלמידים בכל רכב, דרישה המעמידה את הרשות מול הכפלת מספר הרכבים והסייעות המלוות. עלות הפיצול מוערכת בתקציב של מליוני שקלים בחודש עבור כ 2,000 הילדים הלומדים במסגרות החינוך המיוחד. מכשול עליו כאמור הצליחו להתגבר ברשויות אחרות.
עיריית נתניה מסרה בתגובה: “עירייה נערכת בימים אלה להפעלת המערך להסעת תלמידי החינוך המיוחד וזאת עם קבלת ההנחיות החדשות, המתייחסות לפיצול קווים וצמצום הנוסעים בכל אחד מהרכבים בהתאם לגודלו של הרכב ועוד. מדובר בהיערכות מורכבת במיוחד, אשר מחייבת בניית מסלולים חדשים, גיוס רכבים נוספים וכמובן תקצוב מחודש.
בשלב הראשון – יחל מינהל החינוך בהסעת תלמידים הלומדים במסגרות מחוץ לעיר, כדי להקל על הורים וילדים ובהמשך – יצטרפו למערך ההיסעים התלמידים הלומדים ברחבי העיר.”
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: