החלטת העירייה לאסור כניסת כלי שיט ממונעים לים הותירה את דייגי נתניה ללא יכולת לעסוק בדייג; נציג הדייגים:"זה המסמר האחרון שתקעה העירייה על התעסוקה שלנו ואנחנו לא מתכוונים לוותר"
בטרם החליטה העירייה על איסור כניסת כלי שיט ממונעים לים, פנו נציגי דייגי הסירות בחוף פולג למערכת "אורנה חושפת" בטענות על צמצום שטח ההתארגנות בחוף, ונעילת השער המוביל לחוף ע"י העירייה. יצחק עמר נציג הדייגים: "דוחקים אותנו לאט לאט החוצה מהחוף, השער נעול מתי שמתחזק להם, לא פעם עלתה סערה ורצנו לים כדי להציל את הרשתות והציוד היקר מתוך המים ומצאנו שער נעול שאף אחד לא מוכן להגיע לפתוח. מדובר ברשתות בשווי עשרות אלפי שקלים שנתונות לחסדי מחזיק המפתחות של השער."
בפנייתם ציפו הדייגים להסדיר שטח התארגנות, להגיע לסיכום בנוגע לטיפול בסירות על שפת הים, לקבל מפתחות לשער הגישה, ולנצל את זמן הרבייה ( עד ל 30/6) בו הדייג אסור, להקמת התשתיות. אך בטרם הספיקו לזעוק את זעקתם, הנחיתה על ראשם עיריית נתניה מהלומה קשה בפרסום ההודעה על איסור כניסת כלי שיט ממונעים לים לכל אורך עונת הרחצה. דייג נוסף סיפר ל"אורנה חושפת" : "אם לא הספיקו החודשים שלא יכולנו לצאת לדוג בגלל הקורונה שנוספו לשבועות בהן אסור הדייג בעונת הרבייה, והגבלות משרד החקלאות, באה העירייה שלנו, ובמקום לסייע לנו לצלוח את העונה היא סוגרת לנו את הים לגמרי? והם חושבים להם במשרדים הממוזגים שלהם שנקבל את זה? אנחנו לא נוותר על הדייג כמו שלא נוותר על האוויר שאנחנו נושמים! "
כאמור דייגי פולג אינם מתכוונים לעמוד בידיים שלובות בזמן הנותר לסיום עונת הרבייה, ופתחו במאבק ציבורי ומשפטי לשינוי הגזירה: "הם יכולים לחלום שנקבל את הגזירות הללו בלי מאבק. הים והדייג זה החיים שלנו, ואם צריך לפנות לערכאות משפטיות אז זה מה שנעשה. הים לא של אבא שלהם."
מעיריית נתניה נמסר בתגובה: "הורדת כלי שיט ממונעים מתאפשרת בחופי נתניה בחוף פולג וכן קבוצה קטנה המורידה כלי שיט ממונעים בחוף סירונית מכוח הסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין. חשוב לציין כי גם בנוגע לחוף סירונית, הנסיבות השתנו מאז נחתם הסכם הפשרה וקיבל תוקף של פסק דין, ולכן גם בחוף זה התקבלה החלטה שלא תתאפשר הורדת כלי שיט לים. ההכרזה על חוף פולג דרום בוטלה וזאת כדי לתקן את גבולות ההכרזה צפונה מנחל פולג. המשמעות היא שתחום חוף פולג צומצם משמעותית, ורוב ציבור המתרחצים מתרכז בחלק הצפוני יותר של החוף, באותו אזור שבו גם אמורים לרדת כלי השיט הממונעים, רובם אופנועי ים. הסכנות הגלומות בקרבה כזו בין מתרחצים לבין כלי שיט ממונעים, ובמיוחד אופנועי ים, הן רבות. מעבר להיבטים בטיחותיים – כדי להפעיל ולהשגיח על מערך הורדת כלי שיט ממונעים יש צורך בפקחים וסדרנים שזה תפקידם. השנה היא שנה מיוחדת גם בהיבט של עונת הרחצה : דרישות התו הסגול להפעלת החופים ושמירה על ריחוק חברתי מחייבת את העירייה להפעיל כוח אדם נרחב של פקחים וסדרנים, וההחלטה העירונית היא כי מאחר ואין ברשותה כוח אדם בלתי מוגבל, הפקחים והסדרנים ינותבו לפיקוח והפעלה של דרישות התו הסגול ולא להורדת כלי השיט. לכן קיימת הצדקה לביטול האישור להורדת כלי השיט הממונעים השנה, הן מן ההיבט של כוח אדם מפקח ומסדיר שנדרש לטפל בדרישות התו הסגול, והן מן ההיבט הבטיחותי בשל הצפיפות שבין מתרחצים לכלי שיט ממונעים. עוד חשוב לציין כי ברשויות רבות דווקא בוטלו האישורים להורדת כלי שיט ממונעים, ובהם גם הרצליה ותל-אביב."
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: