לאחר חודשים ארוכים של מו"מ בין ועד ההורים העירוני לבין מנהל חינוך, סוכם אמש (שני) כי החוג שיחליף את חוג הריתמוסיקה, יחל לפעול בגני הילדים בחודש ינואר, וכי חוג ההתעמלות יחל מיד לאחר חופשת חג סוכות- חודשיים לאחר פתיחת שנת הלימודים.

נסיונה של עיריית נתניה לגלגל גירעון כספי של 700,000 ש”ח על תשלומי ההורים לתל”ן, נכשל ונבלם ע”י ועד ההורים העירוני. בעקבות סירובו של ועד ההורים לאשר את חוזר תשלומי התל”ן ובו תוספת של 60 ש”ח עבור סגירת הגרעונות, נעצרו כל חוגי התל”ן בניהם חוג ההתעמלות לגיל הרך בגנים.
הגירעון הכספי נוצר בעיקרו מהסכם העסקה קיבוצי שערכה עיריית נתניה מול מורות הריתמוסיקה, באמצעות היכל התרבות ששימש כחברת כ”א של מורות הריתמוסיקה עבור העירייה.
בהסכם הקיבוצי התחייבה העירייה להעביר את מורות הריתמוסיקה למשרה בה יקבלו תשלום מלא גם על חודשי יולי אוגוסט בהם הגנים סגורים, ובשאר החופשות בדומה למורות בהסתדרות המורים. בנוסף, ההסכם הקיבוצי בו יוצגו המורות לריתמוסיקה ע”י ההסתדרות, מחייב את עיריית נתניה לשלם למורות את התנאים החדשים רטרואקטיבית שנים לאחור.
לא ברור מדוע עיריית נתניה חתמה על ההסכם ללא התחשבות בתשלום ההורים המקסימלי שמתיר להם חוזר מנכ”ל לגבות מההורים, וללא מקורות מימון של תנאי ההעסקה החדשים של המורות. אך כבר בשנה שעברה, ניסתה העירייה לגלגל את סגירת הגירעון דרך ארנקי ההורים, נסיון שלא צלח בגלל סירוב ועד ההורים העירוני להפוך את ציבור ההורים לקופה המשמשת לסגירת גירעונות.

משלא הצליחה עיריית נתניה לגלגל את סגירת הגירעונות הכספיים על ההורים, בוטל חוג הריתמוסיקה, פוטרו המורות לריתמוסיקה, והחל מו”מ שהתנהל בעצלתיים בין מנהל חינוך לבין ועד ההורים העירוני, למציאת חלופה מתאימה לשיעור הריתמוסיקה ואישור חוזר תשלומי התל”ן.
כאמור רק אמש, הושג הסכם בין נציגי ועד ההורים העירוני לבין עיריית נתניה, לפיו שיעורי ההתעמלות יחלו לפעול מיד אחרי חופשת חג הסוכות. והשיעור שיחליף את הריתמוסיקה, יחל בחודש ינואר- אמצע שנת הלימודים, וזאת לאחר שעיריית נתניה תוציא מכרז להפעלת החוג החדש.
לצד השמחה על סיום משבר החוגים, ההורים לילדי גני הילדים זועמים על הסחבת במו”מ שהוביל לחודשיים שלמים ללא אף חוג, והורים הכועסים על ביטול שיעור הריתמוסיקה. ש’ אמא לילד בגן: “מהר מידי ‘וותרנו’ על הריתמיקה וזה בהחלט מחדל. שללו מילדינו במחי יד את החשיפה לעולם המוסיקלי כבר בגיל הרך, אשר תורמת לפיתוח החשיבה המוסיקלית והיצירתיות בכלל. המוסיקה מפתחת את האינטליגנציה הרגשית והיצירתיות שבילד, מפתחת קואורדינציה ודימוי עצמי, מחזקת את הביטחון העצמי, תורמת למשמעת עצמית, שליטה עצמית, מפתחת זיכרון, ריכוז וכושר אנליטי, דמיון וחשיבה יצירתית.”
עוד הוסיפה ש’: “יעודה של המוסיקה היא השרשת שמחה בלב הילדים. בעולמנו העמוס והדחוס כל כך, אפילו שעה מוסיקלית של פנאי משותף המוקדש לגילוי ולחוויה עם הילד, היא יקרת ערך עד מאד. אז רגע לפני שנסתם הגולל כדאי לחשוב על דרך יצירתית שקיימת להחזיר אותם למערכת ועם לחץ מצד ההורים תתפלאו לגלות שיש תמיד דרך ואיזה חוק מגירה שניתן לשלוף כדי להשיב את השקט למערכת.”
עיריית נתניה עדיין בוחרת שלא להגיב לאתר החדשות.
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: