מאז נסגר "בית יעל" לפני כשמונה חודשים, אין לעיריית נתניה פתרונות בתחומה לבעיית ההומלסים; מאז שחזרו ההומלסים לרחובות, תושבים סובלים מהטרדות ועסקים בנתניה נפגעים מבריחת לקוחות
מאז סגירתו של "בית יעל"- בית מחסה לדרי הרחוב, לפני כשמונה חודשים בעקבות רציחתו של מנהל המקום, אבי וענונו ז"ל על ידי אחד החוסים, אין לעיריית נתניה פתרון או מחסה עבור מחוסרי הדיור הרבים בעיר. הפתרונות היחידים אותם מציעה העירייה למחוסרי הדיור הם בתי מחסה בערים אחרות. מרביתם מסרבים לעזוב את העיר אל סביבה לא מוכרת גם בעבור מקלחת ומיטה חמה.
מחוסר דיור אשר התגורר ב"בית יעל" עד לסגירתו, מצא עצמו שוב ברחובות. בערב חג הפסח ישן מחוסר הדיור על מדרכה באזור התעשייה וסיפר: "כל עוד הייתי ב"בית יעל" עוד יכולתי לצאת לעבוד, יכולתי להתקלח, לכבס את הבגדים, ולהגיע לעבודה כמו בן אדם. אני הולך לחפש עבודה והשאלה בראשונה שואלים אותי היא איפה אני גר. כאשר שומעים שאני גר ברחוב לא לוקחים אותי, מי יקח אותי ככה?". בעקבות פניית "אורנה חושפת" לגורמי הרווחה בעירייה, הוצע למחוסר הדיור מחסה בעיר אחרת, אך הוא סרב לעזוב את המקום והעיר היחידה שהוא מכיר.
א' דיירת רחוב שהופנתה אף היא על ידי גורמי הרווחה בעירייה לעיר אחרת, סיפרה ל"אורנה חושפת": "רוצים לזרוק אותי מנתניה, כן ממש לזרוק! אני חיה בנתניה מאז שעליתי לארץ לפני 19 שנים, וחייתי חיים רגילים כמו כולם. בעקבות משבר גדול בחיי מצאתי את עצמי ברחוב, אז עכשיו לזרוק אותי לעיר אחרת? אפילו חתולה שלוקחים לעיקור מחזירים לטריטוריה שלה. מה אני אעשה בחדרה? את מי אני מכירה שם? פה יש אנשים שמכירים ועוזרים לי, שם אהיה לבד."
א' התגוררה עד לאחרונה במבנה ציבורי נטוש אותו נאלצה לעזוב בעקבות שריפה שפרצה במקום. א' כאמור סרבה להצעת העירייה לעבור לבית מחסה מחוץ לעיר, ואת הלילות מעבירה על כורסא בבית כנסת , "מזל שהרב של בית הכנסת מכיר אותי ונותן לי לישון שם בלילה במקום ברחוב" ספרה א' "בבוקר אני הולכת לבית התמחוי בעיר לאכול ארוחת בוקר, ואז מתחילה להסתובב בעיר עד שנגמר היום."
לא אחת מוצאים בעלי עסקים במרכז העיר הומלסים ישנים על המדרכה בכניסה לביתי העסק שלהם, ומתלוננים על כך שנוכחותם, שרועים על המדרכה מבריחה את קהל הלקוחות.
יו"ר עמותת התאחדות בעלי העסקים בנתניה, מנחם אילוז מסר בתגובה: "חסרי דיור הם בעיה קשה בנתניה, שגורמת להרבה תושבים להדיר את רגליהם מהאזור, ובכך לפגוע בפרנסת בעלי העסקים. גם תושבים שנמצאים בעיר סובלים מהטרדות על ידי מחוסרי הדיור וממקבצי נדבות."
אילוז הוסיף: "חייבים לעשות לכך סוף אחת ולתמיד. יש לציין שכבר שנים רבות התאחדות העסקים בנתניה פונה לפיקוח פעמים רבות ואף הנחתה עסקים לפנות למוקד העירוני ולפתוח פניות בנושא, אבל זה מטופל נקודתית ולאחר כמה ימים הם שוב חוזרים. אני מקווה שיהיה פתרון לנושא. יש לציין כי מחוסרי הדיור צריכים טיפול סוציאלי וחייבים לעזור להם."
חברת המועצה, טלי מולנר, הממונה על תיק הרווחה, מסרה בתגובה: "הרצח היה לפני שמונה חודשים ובעקבותיו המקום נסגר. המטופלים הועברו לבתי מחסה שונים באזור השרון.
בימים אלו מנהל הרווחה נמצא בקשר עם מפעילי בתי מחסה אחרים ובקרוב יתפרסם מכרז בו יקבע הגוף שיפעיל שוב את המקום. עד שיפתח שוב בית מחסה חדש בעיר, מנהל הרווחה מעביר במידת הצורך לבתי מחסה הסמוכים לנתניה."
דוברות עיריית נתניה, דבקה בהחלטתה שלא להגיב לאתר החדשות "אורנה חושפת", ולפיכך לא נמסרה תגובה לכתבה זו.
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: