למרות חוק הגזעים המסוכנים, תעשיית ההרבעה וניצול הכלבים לקרבות המוות בשיאה; ליאור ינדל, מנהלת אירגון ההצלה DOGS R US, מצילה עשרות כלבים מידי חודש מתופת הקרבות :"בעלי ואני החלטנו להשקיע את החיים שלנו בהצלתם".
ריס הפיטבול בן השנתיים חולץ השבוע מהתופת כשהוא רועד, מפוחד, מורעב וחבול בכל חלקי גופו. ניכר כי הוא סובל מפגיעה נפשית קשה. כתמי הדם והפציעות הרבות שעל גופו כיסו את פרוותו הלבנה. ליאור ינדל, מנהלת ארגון "DOGS R US" אשר הוזעקה להצילו סיפרה ל"אורנה חושפת": "כשהם אמרו לנו שהוא פצוע, ידעתי שאני הולכת לקבל כלב במצב מאוד מאוד רע. ריס כרגע באמנת שיקום, הוא כבר עבר וטרינר, עבר טיפול, עיקר הנזק של ריס הוא נפשי. הוא הגיע אלינו חלש מאוד, הגיע שבור לחלוטין."
מידי חודש מחולצים ע"י מתנדבי ארגון DOGS R US כ-30 כלבים מקרבות והתעללות, ליאור ינדל: "בכל חודש אנחנו קולטים לפחות 30 כלבים בוגרים, לא גורים, אנחנו נאלצים לסרב למקרים נוספים כי כבר אין לאן." בהיעדר בית מחסה לארגון, הכלבים המחולצים מועברים, בהתאם למצבם, למרפאות וטרינריות, פנסיוני כלבים או בתי אומנה טיפוליים. ליאור: "אנחנו עובדים עם 4 מרפאות, אם כלבים לא במרפאות אז הם נמצאים בפנסיונים ובאומנות, העלות של זה היא 100,000 שקלים בכל חודש."
בני הזוג ינדל עוסקים בהצלת כלבים מגזעים מסוכנים כשלוש שנים. יחד הקימו את ארגון "DOGS R US" המונה כיום עשרות מתנדבים מכל חלקי הארץ. על תחילת דרכם בהצלת כלבים סיפרה ליאור: "בעלי עשה מילואים לפני שלוש שנים באזור ירושלים וחווה את המצב של הכלבים שם, הוא חזר הביתה עם כמה כלבים שחוו התעללות וככה התחלנו את הפעילות. פנינו בזמנו לכל העמותות ולא קיבלנו מענה. ניסינו את זה בעצמינו ואז הבנו שאפשר לעשות את זה לבד וככה התחלנו." היום מטופלים בחסות הארגון למעלה מחמישים כלבים, מרביתם כלבים שחולצו מקרבות כלבים והתעללות מתמשכת. למרות חוק הגזעים המסוכנים, תעשיית ההרבעה והאילוף לקרב משגשגת; מידי חודש מחולצים ע"י ארגון "DOGS R US" כ 30 כלבי קרבות. . ליאור: "יש חוק גזעים מסוכנים אבל אין אכיפה שלו, יש עשרות מרביעים בכל עיר. בעלי ואני החלטנו להשקיע את החיים שלנו בהצלתם"
בני הזוג עזבו את עיסוקם בחברת ההפקות ובמשרד התמלול שבבעלותם, ומקדישים ימים ולילות בהצלה וטיפול בכלבים. ליאור: "אני יכולה חד משמעית לומר לך שבשנה האחרונה העסק הפרטי לקח צעד מאוד משמעותי אחורה כי פשוט אין זמן, אתה כל כולך בזה, זה משהו שלוקח לך מהאנרגיה ומהנפש." לבני הזוג ינדל שישה כלבים, ארבעה מהם חולצו מקרבות ובשל מצבם הרפואי לא יכלו למצוא בתים.
על המקרים הקשים ותעצומות הנפש סיפרה ליאור: "בפברואר השנה, קיבלנו זוג אחים מגזע קאנה קורסה שהטיחו אותם בקיר ורוצצו להם את הגולגולת. הם עברו חודשיים של שיקום מטורף כדי שהם יחזרו ללכת ובשבוע שעבר הם נפטרו מזיהום. ליאור מספרת על מקרה נוסף של חילוץ בן יומיים, כשהצילו כלבה שתלו אותה בטירה והגרון שלה שוסף. "הכנסנו אותה לניתוח חירום באמצע הלילה שהציל את חייה. היא נאבקה כל כך חזק בחבל שהלסת שלה נפגעה, היא יכולה לאכול רק אם נותנים לה לאכול ורק אוכל רטוב."
ליאור: "אז אתה חווה המון עליות וירידות נפשיות מאוד קשות, אתה חייב להיות מאוד חזק נפשית כדי לטפל במקרים האלה. אתה רואה את הסבל שלהם, ואתה רואה לאיזה רמות אנשים מגיעים בסאדיזם שלהם." המקרים הקשים מגיעים אל בני הזוג והארגון בכל ימות השבוע וסביב כל שעות היממה, גם בערב חג שני של פסח (חמישי), נקראו בני הזוג לחלץ גור פיטבול בן שמונה חודשים, שנקשר בחצר כאשר על פיו מחסום שסגרו עם מסקנטייפ משום שנבח והפריע לשכנים.
כלבי הפיטבול המוגדרים כיום ככלבים מגזע מסוכן, שימשו במאה ה 19 כ"נני" (שמרטף) לתינוקות וילדים קטנים. "מה שאנשים לא מבינים הוא הכלבים האלה מהממים, הם נדירים עם בני אדם, הם מקסימים עם ילדים, הם הדבר הכי עדין שיש. עם השנים בני האדם הם אלו שהפכו אותם למכונות הרג. יש אצלי כלבה כזו שהוצאנו מטירה בגיל 7 חודשים אחרי שהיא חפרה לעצמה בור, ושם מצאו אותה, הכלבה הזאת עברה התעללות על בסיס יומיומי. כל מי שראה אותה נתן לה מכות רצח. עד היום היא לא מסוגלת שאנשים יסתכלו עליה, היא לא אשמה."
בהיעדר אכיפה של חוק הגזעים המסוכנים, תעשיית ההרבעה והאילוף לקרבות משגשגת, ומכירת גורים נעשית באופן גלוי ברשתות החברתיות. על היעדר האכיפה הוסיפה ליאור: "יש חוק גזעים מסוכנים אבל אין אכיפה שלו, יש עשרות מרביעים בכל עיר, ואף אחד לא מתעסק בזה. אפשר לפתוח את הפייסבוק ולראות יום יום פרסומים, העניין הוא שיש בעייתיות מאוד גדולה עם איפה מתחילה האחריות של כל אחד מהגופים ואיפה היא נגמרת. וברגע שמעורבים גורמים שהם בעייתיים אז המצב הופך לפי כמה וכמה יותר קשה כי אף אחד לא רוצה להתערב."
בימים אלו מקימים בני הזוג ינדל בית מחסה עבור הכלבים שמציל הארגון "DOGS R US". "אנחנו כרגע בהקמה של בית מחסה, ואנחנו נשמח לכל עזרה ברמה הכי בסיסית של אומנות, של הסעות, וכן, גם של תרומות כי החוב במרפאה כרגע, רק להחודש, עומד על 60,000 שקלים."
ממשטרת ישראל ומשרד החקלאות טרם נמסרה תגובה
לתרומות עבור הארגון:
מה דעתכם? כתבו לנו כאן: