• 052-5555658
  • info@website.com
  • הקליקו לוואטסאפ
Facebook-f
  • חדשות
    • חם בנתניה
  • קהילה
    • תרבות
    • המלאכים שלנו
    • במטבח
  • המגזין
  • תמונת היום
  • אודותי
  • צרו קשר
  • חדשות
    • חם בנתניה
  • קהילה
    • תרבות
    • המלאכים שלנו
    • במטבח
  • המגזין
  • תמונת היום
  • אודותי
  • צרו קשר
ראשי » חדשות » אורנה חושפת מתכונים – חלה מתוקה לשבת

אורנה חושפת מתכונים – חלה מתוקה לשבת

אורנה אביקזר 16/10/2018 08:33

מתכון- סער אהרוני

מקור תמונה- depositphotos
חלה מתוקה לשבת


את המתכון הזה לחלה מתוקה אתם חייבים לנסות, כי אין הרבה דברים המשתווים לניחוח ולטעם של חלה מתוקה ואוורירית לשבת..

אני אוהב מאד את ימי שישי בשעה הקסומה  הזאת, שהבית מוכן לקבלת השבת ומהמטבח עולים ריחות מטריפים של חלה טרייה וחמה שרק יצאה מהתנור. אם יש לכם מטבוחה ליד, אתם  בכלל מסודרים 

 אנחנו מדברים על חלה מהסוג שהכי כיף לקרוע ולבצוע אותה בידיים – עם מעטה קריספי ופנים רך ואוורירי  שצמא לאהבה של רוטב,  של הסלטים הנלווים לשולחן השבת, לדגים ולעוף או לשאר התבשילים הטעימים שיש על השולחן.

בינינו, זה גם הפינוק המושלם לארוחת בוקר של שבת - פרוסת חלה המרוחה בנדיבות  בחמאה ובריבה טעימה לצד קפה נמס חם. אני באופן אישי מחכה לרגעים האלה כל השבוע ותמיד מפנק את עצמי בחלה מתוקה.

אז גם אם לא אפיתם מעולם חלה חששתם, היססתם, ניסיתם בעבר מתכונים ולא הצליח? מעולה! זה המתכון המנצח שלכם  לחלה מתוקה!


חלה מתוקה לשבת  :

* המתכון למי מידה של כוס  חד פעמית חמה 
3 וחצי כוסות  קמח  רגיל- 420  גרם 
חצי כפית אבקת אפיה
רבע  כוס דבש
חצי כפית מלח
3  כפות שמן
10 גרם שמרים יבשים -  כף שמרים יבשים
¾ כוס מים חמימים – 180 מ"ל  

לזיגוג לפני אפיה :
ביצה אחת מקושקשת עם
כף מים

לקישוט ותוספות :

פרג, שומשום ,צימוקים

שלבי הכנה:

לקערת מיקסר גדולה שלבו 2 וחצי כוסות קמח  (310  גרם ), את כל כמות הסוכר, השמרים, אבקת האפייה וערבבו קלות לאיחוד ראשוני.

כעת הוסיפו את המלח. הסיבה שאנחנו מוסיפים את המלח אחרון היא שאסור למלח לגעת ישירות בשמרים. אם נשלב את המלח ביחד עם שאר המרכיבים זה עלול לפגוע ביעילות השמרים. 
אחדו חומרים על ידי ערבוב והניחו בצד .

חממו  את המים ואת השמן בקלחת כך שיגיעו לטמפרטורה חמימה, הוסיפו למסת החומרים היבשים. הוסיפו את הביצים ואת הדבש, 

תנו למיקסר לעבוד 3-4  דקות במהירות בינונית עם וו המלוש, לאחר מכן אני ממליץ להעביר את הבצק למשטח עבודה ( שיש ) ולעבד ידנית עוד  7-8 דקות. בשלב  הזה אפשרי להוסיף צימוקים או אגוזים .

כעת זמן מנוחה. נכסה ונתפיח שעה וחצי. בשלב  הזה השמרים יתחילו לעבוד, להתעורר ולעשות את מה שהם יודעים - לפתח רשת גלוטן, ממליץ לשים בתנור על חום 30-40 או במקום חמים.

לאחר משך המנוחה הדרוש, נעביר למשטח עבודה ונחלק את כמות הבצק  ל-3, ניצור  גלילים שווים באורכם, נקלע  צמות ונתפיח שוב  למשך חצי שעה, לאחר התפיחה השנייה  זמן  לגימורים: מרחו מעט ביצה מהולה במים על שטח הבצק, פזרו שומשום או פרג       .
 נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ונאפה חמשך 30 דקות או עד הזהבה.

בתיאבון!

מה דעתכם? כתבו לנו כאן:

אפיה חלה לשבת מתכונים סער אהרוני
« פוסט קודם
פוסט הבא »
מבזקים
נתנייתים שימו לב!  שפת המדרכה ברחוב העמל באזה"ת הישן נצבע הלילה חלקו באדום לבן, וחלקו בכחול לבן.

נתנייתים שימו לב! שפת המדרכה ברחוב העמל באזה"ת הישן נצבע הלילה חלקו באדום לבן, וחלקו בכחול לבן.

תנאי שימוש ומדיניות באתר (הקליקו)

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
Design by Elementor
גלילה לראש העמוד